Article Image

Mennyibe kerül a 120x120 műanyag ablak?

A legjobb árak felfedése 120x120 műanyag ablakokra csak egy kattintásnyira van. Kattintson most!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Kíváncsi arra, hogy a 120x120 műanyag ablakok pontosan mennyibe kerülnek? Napjainkban egyre többen fordulnak a műanyag ablakok felé, keresve az ideális egyensúlyt az ár, minőség és energiatakarékosság között. Ebben a cikkben áttekintjük a 120x120 műanyag ablak árait, jellemzőit és telepítési költségeit. Segítsünk Önnek megtalálni a tökéletes ablakot otthonához. Fedezze fel velünk, hogy milyen tényezők befolyásolják az árakat, és hogyan találhatja meg megfelelő ablakot. 

Gyorsmenü

Az árak összehasonlítása

 

2021

2022

2024

Maximum ár

100.000 Ft

130.000 Ft

170.000 Ft

Átlagos ár

70.000 Ft

90.000 Ft

120.000 Ft

Minimum ár

50.000 Ft

65.000 Ft

85.000 Ft

Ez a táblázat bemutatja a 120x120 műanyag ablak árainak változását 2021-től 2024-ig. Az árak növekedése a termelési költségek, az anyagárak és más gazdasági tényezők változásait tükrözi. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ezek a számok csak tájékoztató jellegűek, és a végleges árak változhatnak.

Miért fontos a megfelelő méretű ablakválasztás?

Az otthonunk ablakainak kiválasztása kulcsfontosságú lépés, amely hosszú távon befolyásolja életminőségünket, otthonunk energetikai hatékonyságát és nem utolsósorban a költségeinket is. Egy jól megválasztott ablak, mint például a 120x120 cm méretű műanyag ablak, nem csupán tökéletes fényforrás lehet, de hozzájárulhat a fűtési és hűtési költségek optimalizálásához is. Ez a méret ideális választás lehet számos helyiségbe, például nappaliba vagy hálószobába, ahol fontos a megfelelő fényáteresztés és a külső zajok szigetelése.

Műanyag ablakok közt gyakran választják a 120x120-as méretű fajtákat.

A műanyag ablakok közül gyakori választás a 120x120 cm-es méret, köszönhetően a kíváló ár-érték aránynak.

A 120x120 műanyag ablak árazása

A 120x120 műanyag ablak árak több okból is változhatnak. Ezek közé tartozik az ablakok üvegezésének típusa, a keret anyaga és a hőszigetelési képesség. Amikor ilyen méretű műanyag ablakot vásárolsz, fontos figyelembe venned ezeket a tényezőket, hogy a lehető legjobb ár-érték arányt érd el.

Hogyan alakulnak az árak a piacon?

A 120x120 cm-es műanyag ablakok árai változatosak lehetnek, és több tényezőtől függően 80.000 forinttól akár 150.000 forintig vagy afölé is elszállíthatnak. Az árkülönbségek magyarázatában szerepet játszanak a piaci kínálat és kereslet aktuális viszonyai, az anyagköltségek változása, valamint a gyártók és forgalmazók árazási stratégiái. Az árak szezonális ingadozásai is jellemzőek, például a téli hónapokban gyakran magasabbak lehetnek az árak a megnövekedett energiahatékonysági igények miatt.

Mi befolyásolja a 120x120 méretű műanyag ablakok árát?

Amikor egy 120x120 cm-es műanyag ablak áráról beszélünk, több tényezőt is figyelembe kell vennünk. Először is, a gyártó és az anyagminőség jelentős mértékben befolyásolja az árat. A prémium kategóriás márkák, mint például a Schüco vagy a Rehau, magasabb árat szabnak ki a minőségük és hosszú távú garanciájuk miatt.

Másodszor, a beépített technológiák, mint az alacsony hőátbocsátási értékkel rendelkező üvegezés vagy a többkamrás profilok, szintén növelik az árat.

A 120x120 cm méretű műanyag ablakok árai általában 80.000 és 120.000 forint között mozognak, függően az említett tényezőktől. Például egy egyszerűbb kivitelű, kétrétegű üvegezésű ablak az alsó ársávban helyezkedik el, míg a háromrétegű üvegezés, argongázzal töltött tér, UV-szűrő és extra hőszigetelés esetén a költségek az említett tartomány felső határára vagy még afölé is emelkedhetnek. Fontos megjegyezni, hogy az árak regionális különbségeket is mutathatnak, valamint az ablak telepítésének költségei általában nem szerepelnek ebben az ártartományban.

A választás során érdemes figyelembe venni, hogy egy magasabb kezdeti befektetés megtérülhet a fűtési és hűtési költségek csökkenése révén, valamint a műanyag ablakok hosszabb élettartama miatt.
Nézzünk néhány konkrétabb számadatot. 

Az első táblázat a 120x120 cm-es műanyag ablakok árösszehasonlítását mutatja négy különböző gyártótól, figyelembe véve az üvegezés típusát és az árat. Ez a táblázat segíthet a különböző opciók közötti választásban, megmutatva, hogy mennyiért kaphatóak  bizonyos típusú ablakok.

120x120 műanyag ablakok árösszehasonlítása

Gyártó

Üvegezés típusa

Ár (Ft)

Rehau

Háromrétegű

120.000

Schüco

Kétrétegű

100.000

Aluplast

Kétrétegű

90.000

Pimapen

Háromrétegű, extra hőszigeteléssel

130.000

A második  táblázat további 120x120 cm-es műanyag ablakok árösszehasonlítását mutatja be, különös tekintettel a kiegészítő jellemzőkre, mint például zajcsökkentés, UV-szűrés, argongáz töltet és magas hőszigetelés. 

Hogyan találhatjuk meg a legjobb ár-érték arányt?

A legjobb ár-érték arány megtalálása érdekében érdemes alapos piackutatást végezni, több gyártó és forgalmazó ajánlatát összehasonlítani. Fontos , hogy ne csak az ablakok kezdeti vásárlási árát vegyük figyelembe, hanem azok hosszú távú megtérülését is, mint például az energiatakarékosság vagy a karbantartási költségek csökkentése. Ajánlott továbbá kikérni szakértői tanácsot, és figyelembe venni más vásárlók visszajelzéseit és értékeléseit. Egyes esetekben a magasabb kezdeti beruházás magasabb minőséget és hosszú távon nagyobb megtakarítást jelenthet, így érdemes lehet megfontolni az ilyen típusú befektetést.

A 120x120 műanyag ablak jellemzői

A 120x120 cm-es műanyag ablakok nem csupán az otthonok fényforrásai, hanem jelentős szerepet játszanak az energetikai hatékonyság, a kényelem és az esztétika terén is. Ezek az ablakok ideálisak lehetnek nagyobb terekbe, ahol a természetes fény beáramlása kulcsfontosságú, ugyanakkor az energiaveszteség minimalizálására is törekednek.

Műszaki tulajdonságok és előnyök

  • Üvegezés Változatossága: Legyen szó kétrétegű vagy háromrétegű üvegezésről, mindegyik típusban megtalálható az argongázzal történő töltet, amely javítja az ablak szigetelési képességét.
  • Profilok sokasága:A keretekben elhelyezkedő több kamrás profilok elősegítik a hőmegőrzést, csökkentik a kondenzáció esélyét és minimalizálják a hőhidak kialakulását.
  • Hő- és Hangszigetelés: Ezek az ablakok kiváló hő- és hangszigeteléssel rendelkeznek, így jelentősen hozzájárulnak a lakókörnyezet komfortjának növeléséhez.

További 120x120 műanyag ablakok árösszehasonlítása kiegészítő jellemzőkkel:

Gyártó

Üvegezés típusa

További jellemzők

Ár (Ft)

Veka

Háromrétegű, zajcsökkentő

Zajcsökkentés

135.000

Gealan

Kétrétegű, extra UV-szűrő

UV-szűrés

105.000

Kömmerling

Háromrétegű, argongázzal

Argongáz töltet

130.000

Trocal

Kétrétegű, hőszigetelő

Magas hőszigetelés

95.000

Design és stílus

  • Széleskörű Kínálat: A műanyag ablakok széles választéka biztosítja, hogy mindenki találjon magának ízlésének megfelelőt, akár modern, akár klasszikus stílusban.
  • Szín- és mintaopciók: Többféle szín és minta, például antracit, fehér vagy faerezet-mintázat áll rendelkezésre, amelyek illeszkednek az otthon vagy a külső homlokzat dizájnjához.
  • Nyitási módok: Különböző nyitási mechanizmusok – bukó-nyíló, toló, fix – teszik lehetővé a funkcionalitás és a használhatóság személyre szabását.

Energetikai hatékonyság és környezetbarát megoldások

  • Energiatakarékosság: A magas szintű hőszigetelés révén az ablakok csökkentik a hőveszteséget, ezáltal minimalizálva a fűtési és hűtési költségeket.
  • Napfény Visszaverő Bevonatok: Speciális bevonatok segítenek a nyári hónapokban a napfény visszaverésében, így csökkentve a szükséges hűtési energia mennyiségét.
  • Környezeti Előnyök: A hőszigetelés javításával és az energiatakarékossággal az ablakok hozzájárulnak a környezetterhelés csökkentéséhez.

Plusz jellemzők

  • Biztonsági Funkciók: Bizonyos modellek megerősített zárakkal és biztonsági üvegezéssel rendelkeznek, növelve az otthon védelmét.
  • Egyszerű Karbantartás: A műanyag ablakok könnyen tisztíthatók és karbantarthatók, ellenállnak az időjárás viszontagságainak.
  • Hosszú Élettartam: A kiváló minőségű anyagok és a modern gyártási technológiák hosszú élettartamot és tartósságot biztosítanak az ablakok számára.

Vásárlási útmutató: Hogyan válasszunk 120x120 műanyag ablakot?

A megfelelő 120x120 cm-es műanyag ablak kiválasztása során számos tényezőt kell figyelembe vennünk. Ennek az útmutatónak a célja, hogy segítsen felismerni a minőségi termékeket, információt nyújtson a garanciáról és a szervizhátteréről, valamint rámutasson a vásárlói vélemények és ajánlások fontosságára.

A minőség felismerése

A minőségi műanyag ablakok felismerésének egyik legfontosabb módja, hogy odafigyelünk a termék technikai specifikációira és azok megfelelőségére a szabványokkal. Keressünk olyan ablakokat, amelyek rendelkeznek kiváló hőszigetelési értékekkel, magas minőségű tömítésekkel és tartós, UV-álló bevonatokkal. Ezenfelül fontos, hogy az ablakprofilok megfelelő vastagságúak és erősek legyenek ahhoz, hogy hosszú távon ellenálljanak az időjárás viszontagságainak. Egy minőségi ablak esetében a gyártó gyakran biztosít részletes információkat az anyagok eredetéről és az ablakok gyártási folyamatáról is.

Garancia és szerviz

A garancia és a szervizszolgáltatások fontos részét képezik a vásárlási döntésnek. Egy hosszú távú garancia, amely magában foglalja az ablakprofilok, a üvegezés és a működési hibák javítását vagy cseréjét, bizonyítéka a gyártó magabiztosságának terméke minőségét illetően. Érdemes továbbá tájékozódni arról, hogy a gyártó vagy forgalmazó milyen utószerviz szolgáltatásokat kínál, beleértve a karbantartást és a javítást, valamint hogy milyen könnyen érhetők el ezek a szolgáltatások.

Vásárlói vélemények és ajánlások

A korábbi vásárlók véleményei és ajánlásai értékes forrásai lehetnek információnak, amikor 120x120 cm-es műanyag ablakot választunk. Ezek a visszajelzések gyakran tartalmaznak hasznos információkat a termék minőségéről, a telepítési folyamatról és a gyártó vagy forgalmazó vevőszolgálatának a hatékonyságáról. Keresgéljünk online fórumokon, termékértékelési oldalakon, és ne habozzunk kapcsolatba lépni közvetlenül olyan személyekkel, akik már rendelkeznek tapasztalatokkal a kiválasztott ablak típussal kapcsolatban. A pozitív és negatív visszajelzések egyaránt segíthetnek abban, hogy teljes képet kapjunk a vásárlás előtt.

Vannak feladatok, amiket mi magunk is elvégezhetünk, de az ablakok telepítése nem olyan, azt jobb szakemberekre bízni.

 

Számos feladat van, amelyet saját kezűleg is megoldhatunk, viszont az ablakok telepítése nem tartozik ezek közé; ezt a munkát érdemes szakértőkre hagyni.

A beépítés fontossága

A 120x120 cm-es műanyag ablakok beszerzése után a telepítés folyamata kulcsfontosságú lépés a hosszú távú elégedettség és a termék optimális működésének biztosításában. A megfelelően elvégzett telepítés nem csak a termék élettartamát növeli, hanem az energetikai hatékonyságot is maximalizálja.

Szakember választása

A beépítés során kritikus fontosságú, hogy megbízható szakembert válasszunk. Egy tapasztalt szerelő nem csak gyorsan és hatékonyan végzi el a munkát, de képes felismerni és kezelni az esetleges problémákat is, amelyek a telepítés során felmerülhetnek. A szakember kiválasztásakor érdemes referencia munkákat kérni, valamint utánajárni a hírnevének. Ezenfelül fontos, hogy a választott szakember rendelkezzen a szükséges engedélyekkel és biztosításokkal, amelyek védelmet nyújtanak valamilyen váratlan esemény esetén.

Munkadíj

A beépítési költségek változóak lehetnek, és függnek a projekt bonyolultságától, az anyagoktól és a szükséges munkaórák számától. Általában a munkadíj tartalmaz egy fix összeget a telepítésért, valamint további költségeket az esetlegesen szükséges plusz munkákért. Fontos, hogy a munkadíjról előzetesen egyértelmű megállapodás szülessen, elkerülve a későbbi félreértéseket.Ehhez jó, ha írásban megegyezünk a szakemberrel.Egy átlagos telepítési költség 120x120 cm-es műanyag ablak esetén 15.000-30.000 forint között mozoghat, de ez a szám jelentősen eltérhet a fent említett tényezőktől függően. Az  árakat befolyásolja az is, hogy melyik régióban történik a beépítés.

A következő táblázat segít betekinteni az egyes megyék árainak alakulásába. 

Megye

Telepítési díj (Ft/ablak) - Becsült

Bács-Kiskun

20.000 - 25.000

Baranya

20.000 - 25.000

Békés

15.000 - 20.000

Borsod-Abaúj-Zemplén

18.000 - 23.000

Budapest

25.000 - 30.000

Csongrád-Csanád

20.000 - 25.000

Fejér

17.000 - 22.000

Győr-Moson-Sopron

20.000 - 25.000

Hajdú-Bihar

18.000 - 23.000

Heves

15.000 - 20.000

Jász-Nagykun-Szolnok

15.000 - 20.000

Komárom-Esztergom

20.000 - 25.000

Nógrád

15.000 - 20.000

Pest

25.000 - 30.000

Somogy

18.000 - 23.000

Szabolcs-Szatmár-Bereg

15.000 - 20.000

Tolna

18.000 - 23.000

Vas

20.000 - 25.000

Veszprém

20.000 - 25.000

Zala

18.000 - 23.000

Saját kezű Beépítés? Mutatjuk, hogyan!

Méretek pontos ellenőrzése

Mérjük meg alaposan az ablaknyílást több ponton is, hogy biztosítsuk az ablak tökéletes illeszkedését. Ellenőrizzük az ablak keretének méreteit is, figyelembe véve a gyártó által javasolt minimális hézagot az illeszkedéshez.
Fontos, hogy számoljunk a kisebb korrekciókkal, amelyeket az esetlegesen nem tökéletesen egyenes falak miatt kell végezni.

Szükséges eszközök és anyagok beszerzése

Szerezzük be a telepítéshez szükséges eszközöket, beleértve, de nem korlátozva a következőkre: fúró, csavarozó, szintező, szigetelőszalag, tömítőanyag, rögzítőelemek.
Gondoskodjunk a megfelelő minőségű tömítőanyagról és szigetelésről, amely megakadályozza a hőveszteséget és a víz bejutását.

Az ablaknyílás előkészítése

Ellenőrizzük, hogy az ablaknyílás szabad-e mindenféle akadálytól, eltávolítva a sérült vagy felesleges elemeket.
Amennyiben szükséges, végezzünk felületkiegyenlítést, hogy biztosítsuk az ablak tökéletes illeszkedését. Ez magában foglalhatja a régi festék vagy vakolat eltávolítását és az egyenetlen részek kitöltését.

Az ablak beépítése

Helyezzük az ablakot óvatosan a nyílásba, ügyelve arra, hogy egyenletesen illeszkedjen minden oldalról. Használjunk szintezőt, hogy biztosítsuk az ablak vízszintes és függőleges helyzetét.
Kövessük a gyártó által adott utasításokat az ablak rögzítésére vonatkozóan, figyelembe véve a megfelelő csavarok vagy rögzítőelemek használatát.

Rögzítés és tömítés

Miután az ablakot biztosan rögzítettük, alkalmazzunk tömítőanyagot az ablakkeret és a fal közötti résen kívül és belül egyaránt, hogy maximális légtömörséget és vízzáróságot érjünk el.Ellenőrizzük, hogy a tömítőanyag egyenletesen eloszlott-e, és nincsenek rések vagy lyukak, ahol a levegő vagy víz átszivároghat.

Utómunkálatok

Miután a tömítőanyag megkötött, végezhetünk bármilyen szükséges utómunkálatot, mint például a keret festése vagy az esetleges apró javítások elvégzése.
Győződjünk meg arról, hogy az ablak megfelelően működik, nyílik és záródik anélkül, hogy akadna vagy túl szoros lenne.

A saját kezű telepítés kihívásokkal jár, de alapos előkészítéssel és a megfelelő utasítások követésével megvalósítható. Ha bármikor bizonytalanok vagyunk a teendőinkkel kapcsolatban, vagy úgy érezzük, hogy a feladat meghaladja a képességeinket, ne habozzunk szakértő segítségét kérni. 

Hol találunk megfelelő szakembert ?

Íme néhány módszer, amelyek segítségével megtalálhatjuk a megfelelő szakembert az ablak telepítéséhez:

Személyes ajánlások

Kérj ajánlásokat családtagoktól, barátoktól, szomszédoktól vagy munkatársktól. A személyes tapasztalatok alapján kapott ajánlások gyakran a legmegbízhatóbbak.
Személyes ajánlás kérésekor érdemes megkérdezni a szakember munkájának minőségéről, megbízhatóságáról és kommunikációjáról.

Online platformok 

A Qjob szakemberkereső platform egy jó választás lehet, ahol specifikusan keresgélhetsz szakemberek és cégek között, figyelembe véve az általuk nyújtott szolgáltatásokat és a korábbi ügyfelek visszajelzéseit. Itt áttekinthetőek a szakemberek profiljai, korábbi munkáik és értékeléseik, ami segít meghozni a legjobb döntést.

Gyakran Ismételt Kérdések 

Lehet-e egyedi méretre gyártatni?

Igen, a legtöbb gyártó kínál egyedi méretre gyártás lehetőségét, amely lehetővé teszi, hogy pontosan illeszkedjen az ablak a kívánt helyre. Fontos azonban tudni, hogy az egyedi méretre gyártás többletköltségekkel járhat, mivel a standard méretű ablakokhoz képest több munkát és anyagot igényelnek.

Mennyi idő a szállítás és telepítés?

A szállítási idő a gyártótól és a megrendelés pillanatában érvényes készlettől függ. Általában a szállítás 2-6 hét között mozog. A telepítés időtartama függ a projekt méretétől és bonyolultságától, de egy 120x120 cm-es műanyag ablak esetében általában egy nap alatt elvégezhető, feltéve, hogy nincsenek váratlan körülmények.

Hogyan határozzuk meg a szükséges költségvetést?

A költségvetés meghatározásakor figyelembe kell venni az ablak árát, a szállítási díjat, a telepítés költségét, valamint az esetleges egyedi igényeket, mint például az egyedi méretek vagy speciális üvegezés. Javasolt több ajánlatot is kérni különböző szolgáltatóktól, hogy átfogó képet kapjunk az árakról, és így tudjuk meghatározni a szükséges költségvetést.

Milyen garancia vonatkozik az ablakra?

A garancia hossza és tartalma gyártónként eltérő lehet. Általában a műanyag ablakokra 5-től 10 évig terjedő garanciát vállalnak, amely magában foglalhatja a gyártási hibákból eredő problémákat, az üvegezési hibákat, valamint a színtartósságot. Fontos, hogy a garanciális feltételeket alaposan átolvassuk és megértsük azokat vásárlás előtt.

Mennyibe kerül általában egy 120x120 cm-es műanyag ablak?

A 120x120 cm-es műanyag ablak ára változó, általában 80.000 forinttól 150.000 forintig terjedhet, függően az ablakprofilok minőségétől, az üvegezés típusától és a gyártótól. Fontos figyelembe venni, hogy az árak magukban foglalhatják a telepítési költségeket is, amelyek jelentősen befolyásolhatják a végső összeget.

Hol találhatunk szakembert ? 

Ha szakembert keresel, érdemes először a személyes ajánlásokat kikérni barátoktól, családtól, melyek gyakran a legmegbízhatóbb források. Ezen kívül a Qjob szakemberkereső platformon találhatsz részletes profilokat, értékeléseket, ami segít a döntésben. 

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a 120x120 műanyag ablak árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést