Article Image

Mennyibe kerülnek a fa hatású műanyag ablakok?

Fa hatású műanyag ablak árak összehasonlítása: tudjon meg többet és válassza a legjobb ajánlatot!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

A fa hatású műanyag ablakok egyre népszerűbbek a modern építészetben és a lakásfelújítások során. Ezek az ablakok kiváló alternatívát nyújtanak a hagyományos fa ablakokhoz képest, mivel megőrzik a természetes megjelenést, miközben számos előnnyel rendelkeznek.

Fa hatású műanyag ablakok árak

Árkategória

2021

2022

2024

Minimum

50.000 Ft

55.000 Ft

70.000 Ft

Átlagos

85.000 Ft

82.500 Ft

115.000 Ft

Maximum

120.000 Ft

132.000 Ft

160.000 Ft

A táblázat a fa hatású műanyag ablakok (120x150 cm méret) árait mutatja három különböző árkategóriában. A 2024-es árakat a 30-40% közötti inflációra tekintettel növeltük. A táblázatban szereplő árak tájékoztató jellegűek, és függhetnek a gyártótól, a kiválasztott anyagoktól és a szerelési költségektől.

Tartalomjegyzék

A fa hatású műanyag ablakok előnyei

Az ilyen típusú ablakok előnyei közé tartozik:

Tartósság

Ezek a nyílászárók hosszabb élettartamot biztosítanak, mint a fa ablakok, mivel ellenállóbbak az időjárás viszontagságai ellen, és nem igényelnek olyan gyakori karbantartást, mint utóbbiak.

Hő és hang szigetelés

A fa hatású műanyag ablakok kiváló hő- és hangszigetelést biztosítanak, ami energiamegtakarítást és kellemesebb otthoni környezetet eredményez. A háromrétegű üvegezésű ablakok még jobb szigetelést nyújtanak, ami tovább növeli az energiamegtakarítást.

Széles választék 

A műanyag nyílászárók széles szín- és mintaválasztékban kaphatók, így minden otthonhoz megtalálhatjuk a hozzá illő stílust.

Költséghatékonyság 

A fa hatású műanyag ablakok általában olcsóbbak, mint a hagyományos fából készültek, és kevesebb karbantartást igényelnek.

Tartósság és karbantartásmentesség

A fa hatású műanyag ablakok tartósak és kicsi a karbantartási igényük, ami hosszú távon megtérülő befektetést jelent, élettartamuk akár 30-40 év is lehet.

Környezetbarát anyagok

A fa hatású műanyag ablakok környezetbarát anyagokból készülnek, és újrahasznosíthatók. A fenntartható termelés és a környezettudatos döntések egyre fontosabbak napjainkban, ezért érdemes ezt is figyelembe venni a választásnál.

Árak összehasonlítása és elemzése

Amikor fa hatású műanyag ablakokat választunk, fontos összehasonlítani az árakat, hogy megtaláljuk a legjobb kalkulációt. Választás során vegyük figyelembe:

  • Ablaktípus: Különböző típusú ablakok (pl. fix, bukó-nyíló, tolóablak) eltérő árakkal rendelkeznek.
  • Méret: Az ablakok mérete hatással van az árra, a nagyobbak általában drágábbak, mint a kisebbek.
  • Szín és minta: A különböző színű és mintázatú nyílászárók eltérő költségekkel járhatnak.
  • Gyártó: Az árak eltérhetnek a gyártótól és a minőségtől függően.
  • Szerelés: Az ablakok ára nem tartalmazza a szerelés költségeit.

Készen állsz a tökéletes fa hatású műanyag ablakok beszerelése?

Lépj kapcsolatba profi szakemberrel, és élvezd az előnyöket!

Kapcsolatfelvétel szakemberrel

A fa hatású műanyag ablakok típusai

Különböző profilrendszerek

A fa hatású műanyag ablakok többféle profilrendszerben kaphatók, mint például a népszerű Rehau, Veka vagy KBE. A profilrendszer kiválasztása meghatározó tényező az ablak árában, hiszen a különböző gyártók eltérő minőséget és árakat kínálnak. Például, egy Rehau profilú ablak ára 72.000 és 100.000 forint között mozoghat.

Üvegezési lehetőségek

Az üvegezés szintén befolyásolja a fa hatású műanyag ablak árát. A két- és háromrétegű üvegezés között jelentős különbség van, mind hőszigetelés, mind ár szempontjából. Egy két rétegű üvegezésű ablak ára 70.000 és 100.000 forint között változhat, míg a háromrétegű üvegezésű ablakok ára 95.000 és 160.000 forint között mozoghat.

Nyílászárók és kiegészítők

A nyílászárók és a kiegészítők, mint például a redőnyök, szúnyoghálók vagy a biztonsági zárak, szintén befolyásolják az árat. Egy fa hatású műanyag ablak redőnnyel és szúnyoghálóval együtt 120.000 és 160.000 forint közötti áron érhető el.

Fa hatású műanyag ablakok típusai és árai

Ablaktípus

Méret (szélesség x magasság)

Ár (Ft)

Fix ablak

100 cm x 120 cm

40.000 - 60.000

Bukó-nyíló ablak

100 cm x 120 cm

60.000 - 95.000

Tolóablak

180 cm x 210 cm

120.000 - 150.000

Kör alakú ablak

100 cm átmérő

130.000 - 200.000

Tetőtéri ablak

114 cm x 118 cm

110.000 - 180.000

A táblázat bemutatja a különböző típusú fa hatású műanyag ablakokat, a méretüket és az árakat forintban. Ezek a példák tájékoztató jellegűek, a konkrét árak függenek a gyártótól, a kiválasztott anyagoktól és a szerelési költségektől.

Ne hagyd a véletlenre az ablak beszerelést!

Fordulj hozzánk, és segítünk megtalálni a legjobb szakembereket!

Segítséget kérek

A fa hatású műanyag ablakok árképzése

Profilrendszer és gyártó hatása az árra

A profilrendszer és a gyártó által használt technológia jelentősen befolyásolja az ablakok árát. Minőségi és megbízható gyártót választva magasabb árakkal is számolni kell, de hosszú távon ez a befektetés is megtérül.

Üvegezés és szerelés költségei

Az üvegezés típusa és a szerelés költségei is hatással vannak a fa hatású műanyag ablakok árára. A háromrétegű üvegezésű ablakok drágábbak, de jobb hő- és hangszigetelést biztosítanak. A szerelés költsége 25.000 és 50.000 forint között változhat.

Az egyedi igények befolyása az árakra

Az egyedi igények, mint például a szín, a forma vagy a nyitási mechanizmus, szintén befolyásolják a költségeket. A színválaszték bővítése vagy a különleges formájú ablakok 15-20%-kal drágábbak lehetnek.

Fa hatású műanyag ablakok színválasztéka és árai

Szín

Árarány (a fehér alaphoz képest)

Típusterhelés (Ft)

Fehér

Alapár

0

Tölgy

+10%

5.000 - 20.000

Dió

+10%

5.000 - 20.000

Mahagóni

+15%

7.500 - 30.000

Szürke

+10%

5.000 - 20.000

Zöld

+15%

7.500 - 30.000

A fenti táblázat a fa hatású műanyag ablakok színválasztékát és azok árait mutatja a fehér alapszínhez képest. A színválaszték és a típusterhelés tájékoztató jellegű, és függhet a gyártótól, a kiválasztott anyagoktól és a szerelési költségektől.

A fa hatású műanyag ablakok ár-érték aránya

A fa hatású műanyag ablakok ár-érték arányának megértése fontos, hogy megalapozott döntést hozhassunk az otthonunkba történő beszerzéssel kapcsolatban. A költségek mellett figyelembe kell venni a termék minőségét, a karbantartási igényeket és a várható élettartamot is.

A műanyag és fa ablakok közötti különbség

Bár a fa ablakok természetesebb megjelenést nyújtanak, a műanyag ablakok hasonló esztétikát kínálnak alacsonyabb áron és kevesebb karbantartással.

A hosszú távú megtérülés

A fa hatású műanyag ablakok hosszú távú megtérülést kínálnak a tartósság, a karbantartásmentesség és az energiamegtakarítás miatt. Az ár-érték arány tekintetében ezek a nyílászárók kiváló választásnak bizonyulnak.

A fa hatású műanyag ablakok vásárlásának folyamata

A fa hatású műanyag ablakok vásárlása során több lépést kell követni annak érdekében, hogy a legjobb döntést hozhassuk meg és megfelelően felkészüljünk a projekt elindítására.

Az ajánlatkérés és árajánlatok összehasonlítása

Az első lépés az árajánlatok beszerzése különböző gyártóktól és beszerelőktől. Kérjen kalkulációkat a kiválasztott termékekre és szolgáltatásokra, majd hasonlítsa össze azokat a következő szempontok alapján:

  • Ár: Az árak összehasonlítása segít abban, hogy megtalálja a legjobb ár-érték arányt.
  • Minőség: Figyeljen a termékek minőségére, a gyártó hírnevére és a felhasznált anyagokra.
  • Garancia: Nézze meg a különböző garanciaidőket és feltételeket.
  • Szerelés: Hasonlítsa össze a szerelési költségeket és az ütemtervet.

A szerződés részletei és a garancia

Miután kiválasztotta a megfelelő gyártót és beszerelőt, alaposan tanulmányozza a szerződés részleteit és a garanciát. Ügyeljen a következőkre:

  1. A szerződésben szereplő költségek és az árajánlatok összhangja.
  2. A szerződésben leírt munka és a ténylegesen végzett munka közötti eltérések.
  3. A garancia időtartama, a fedett alkatrészek és az esetleges kivételek.

A helyszíni felmérés és a szerelés

A szerződés aláírása után a következő lépés a helyszíni felmérés, amely során a beszerelő meghatározza az ablakok méreteit és elrendezését. A felmérés eredményei alapján a beszerelő elkészíti a végleges tervet és az ütemtervet.

A szerelés folyamata a következő lépéseket tartalmazza:

  1. A régi ablakok eltávolítása.
  2. Az új fa hatású műanyag ablakok beszerelése.
  3. A szigetelő anyagok és a tömítések beépítése.
  4. Az ablakok beállítása és ellenőrzése.
  5. A végleges takarítás és az elvégzett munka átadása.

A szerelés befejezése után győződjön meg arról, hogy minden rendben van, és az ablakok megfelelően működnek. Ellenőrizze, hogy nincsenek repedések, hiányzó tömítések vagy egyéb problémák.

Az utólagos támogatás és karbantartás

Az új fa hatású műanyag ablakok beszerelése után fontos, hogy rendszeresen karbantartsa őket, hogy hosszú élettartamot és megfelelő működést biztosíthasson. Ezen feladatok közé tartozik a tisztítás, a tömítések és a szerelvények ellenőrzése, valamint a szükséges javítások elvégzése.

Ha problémája merül fel az ablakokkal kapcsolatban, vegye fel a kapcsolatot a gyártóval vagy a beszerelővel, és hivatkozzon a garanciára, ha szükséges. A megfelelő utólagos támogatás és karbantartás biztosítja, hogy a nyílászárók hosszú távon megőrizzék értéküket és kiváló teljesítményt nyújtsanak.

A fa hatású műanyag ablakok karbantartása és tisztítása

Tisztítási tippek és trükkök

A fa hatású műanyag ablakok könnyen tisztíthatók, csak néhány egyszerű lépést kell követned. Használj enyhe szappanos vizet és egy puha szivacsot vagy rongyot a tisztításhoz, kerüld a durva súrolószerek használatát.

A karbantartás fontossága és gyakorisága

Az ablakok karbantartási igénye minimális, de fontos, hogy rendszeresen ellenőrizd azok állapotát. A vasalatokat és a tömítéseket évente egyszer ellenőrizd, és szükség esetén cseréld ki őket.

Kérj szakember segítségét a fa hatású műanyag ablakokkal kapcsolatos kérdéseidben!

Lépj velünk kapcsolatba, és találjuk neked szakembert!

Kapcsolatfelvétel kérdésekkel

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen élettartamra számíthatok a fa hatású műanyag ablakok esetében?

Élettartamuk általában 30-40 év, de ez függ a termék minőségétől, a beszereléstől és az időjárási körülményektől is. A rendszeres karbantartás és tisztítás tovább növeli az ablakok élettartamát.

Hogyan viselkednek a fa hatású műanyag ablakok tűz esetén?

Ezek az ablakok általában öngyógyító tulajdonságokkal rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a lángok hatására az anyag összeomlik és eloltja a tüzet. Természetesen, ez nem jelenti azt, hogy a fa hatású műanyag ablakok teljesen tűzállóak, de bizonyos védelmet nyújtanak a tűz terjedése ellen.

Milyen típusú nyílászárókhoz ajánlottak a fa hatású műanyag ablakok?

A fa hatású műanyag ablakok széles választéka lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen típusú nyílászáróhoz megfelelő ablakot találj. Legyen szó fix vagy bukó-nyíló ablakokról, ezek a termékek kiváló választásnak bizonyulnak.

Milyen színekben kaphatók a fa hatású műanyag ablakok?

Széles színválasztékban érhetők el, ami lehetővé teszi, hogy a megfelelő árnyalatot válaszd otthonod stílusához és ízlésedhez igazodva. A leggyakoribb színek a hagyományos fa árnyalatok, mint például a tölgy, a dió vagy a mahagóni, de kaphatók fehér, szürke, zöld és más színekben is.

Végszó

A fa hatású műanyag ablakok kiváló ár-érték arányt kínálnak, és számos előnnyel rendelkeznek, mint például a tartósság, a karbantartásmentesség és a környezetbarát anyagok. Vásárlás során érdemes több ajánlatot összehasonlítani, és figyelembe venni a garanciát és a szerelési költségeket is. A helyes karbantartással és tisztítással hosszú távon is megőrizheted az ablakok minőségét és esztétikai értékét.

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a fa hatású műanyag ablak ár című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést