Article Image

Mennyibe kerül egy redőny automata?

Ismerje meg a redőny automata árakat típus szerint, a telepítés munkadíját és tippeket a vásárlásra és telepítésre. Kattintson és tájékozódjon!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

A redőnnyel felszerelt nyílászáróknál használt automata berendezések vagy akár az automatikus működtetés nemcsak kényelmesebbé teszi a hétköznapi életet, de a belső terek esztétikáján is sokat emelhet. Ez a cikk bemutatja, milyen szempontok szerint érdemes választani a különböző típusok és árkategóriák között.

Gyorsmenü

Amikor redőnyautomatát választunk, fontos figyelembe venni az ablak méretét és a redőny súlyát is, hiszen ez a két dolog befolyásolja, hogy melyik típus és méret a legmegfelelőbb. Továbbá, érdemes olyan modellt választani, amely könnyen felszerelhető az adott ablakkerethez, és harmonizál az otthonunk stílusával.

Redőny automata árak és típusok

A redőnyautomaták kiválasztása során fontos szempont a rendelkezésre álló típusok és árkategóriák közötti tájékozódás. Egy jól megválasztott redőnyautomata nem csak növeli otthonunk kényelmét, hanem hozzátesz az ingatlan esztétikai értékéhez is. A redőnyautomaták két fő típusát különböztethetjük meg: gurtni és zsinóros.

Gurtni automaták – egyszerű és praktikus megoldások

A gurtni automaták a redőnyök kézi mozgatását teszik lehetővé, használatuk során egy dobozban elhelyezett eszköz segítségével csévélődik fel a gurtni. Ezek az eszközök rendkívül népszerűek az egyszerű használat és a kedvező ár miatt.

A legtöbb gurtni automata ára 1.500 forinttól 4.000 forintig terjed. Az ár függ az anyagminőségtől és a vásárolni kívánt termék darabszámától is.

Zsinóros automaták – mikor érdemes őket választani?

A zsinóros redőnyautomaták hasonlóan működnek, mint a gurtnis típusok, de itt egy vékonyabb zsinór teszi lehetővé a redőny fel- és lehúzását. Ebben a kialakításban egy vékonyabb, kör keresztmetszetű zsinórt használnak a redőny működtetésére. Bár kevésbé elterjedt, mint a gurtni automata, bizonyos esetekben előnyösebb lehet, például kisebb helyigény miatt.

A zsinóros automaták általában kissé drágábbak, mint a gurtnis változatok. Az áruk 2.000 forinttól kezdődik, és a komplexitástól függően nőhet.

Motoros redőnyök - okos redőnyök

A legnagyobb kényelmet az elektromos redőnyök nyújtják, akár távvezérlésű, programozható lehetőséget is nyújtanak az okosotthon rendszerek részeként. Igaz, hogy jóval költségesebbek mint a hagyományos redőnyök, de lamellás változatukkal a napfény bejutását is hatékonyan lehet szabályozni, valamint nagyobb biztonságot jelentenek betörés esetén.

Redőny automata árak anyag típus és működés szerint

Redőnyautomata Típus

Átlagos Ár (Ft)

Jellemzők

Gurtni automata

1.500 - 3.000  

Egyszerű telepítés, manuális működés 

Zsinóros automata

2.000 - 5.000

Kisebb helyigény, manuális működés 

Okos redőny automata

15.000 - 25.000

Távirányítós és okosotthon-integrált vezérlés

Szolár redőny automata

20.000 - 30.000

Energiahatékony, napenergiával működik

Alumínium redőny automata

15.000 - 30.000

Tartós, időjárásálló anyag   

Műanyag redőny automata

10.000 - 20.000

Költséghatékony, könnyű telepítés 

A táblázat a különböző típusú redőnyautomaták átlagos árát és jellemzőit mutatja be. Látható, hogy a választék széles: a hagyományos gurtnis és zsinóros modellektől kezdve az okosotthonba integrálható és a napenergiával működő automatákig. 

Hogyan válasszunk megfelelő automatát?

A megfelelő redőnyautomata kiválasztása kulcsfontosságú lépés, ami hosszú távon meghatározza otthonunk kényelmét és funkcionalitását. A választási folyamat során több szempontot is figyelembe kell vennünk, hogy biztosítsuk: a végül kiválasztott eszköz tökéletesen megfelel igényeinknek és otthonunk adottságainak.

Méret és súly

Az automatának képesnek kell lennie kezelni a redőny súlyát. Ellenőrizzük a redőny paramétereit, hogy biztosítsuk, a választott szerkezet elegendő erővel rendelkezik-e a zavartalan működéshez.

Telepítési hely

Figyelembe kell vennünk az ablak méretét és helyzetét, valamint azt, hogy van-e elegendő hely a gurtni doboz számára anélkül, hogy az zavarná az ablak nyitását vagy zárását.

Szín és anyag

Válasszunk olyan automatát, amely illeszkedik az otthonunk stílusához és színvilágához. Az anyagválasztás szintén fontos, hiszen bizonyos esetekben a tartósság lehet a döntő szempont.

Kezelési mód

Döntsük el, hogy preferáljunk-e az egyszerű, kézi működtetésű automatát, vagy szeretnénk-e fejlettebb funkciókat, például távirányítós vagy okos otthonhoz kapcsolódó vezérlést.

Ár-érték arány

Mérlegeljük, hogy mennyit vagyunk hajlandóak költeni az automatára, tudva azt, hogy az olcsóbb modellek esetében valószínűleg kompromisszumot kell kötnünk bizonyos funkciók vagy az anyagminőség tekintetében.

Garancia és szerviz

Informálódjunk a garanciális feltételekről és a szervizháttérről. Egy hosszabb garanciaidő és elérhető szervizszolgáltatás hosszú távú biztonságot nyújthat.

Vásárlói vélemények

Érdemes online kutatást végezni és elolvasni más vásárlók értékeléseit a különböző automatákról. Így még inkább tisztában lehetünk az egyes modellek előnyeivel és hátrányaival kapcsolatban.

A megfelelő szerkezet kiválasztása során mindezeket a szempontokat figyelembe véve nagyobb esélyünk van arra, hogy olyan megoldást találjunk, ami hosszú távon is kielégíti az elvárásainkat és növeli otthonunk kényelmét.

Redőnyautomata beszerzése

A termék beszerzése során tekintettel kell lennünk az árra, a számunkra legkényelmesebb használatra és a szolgáltatás minőségére, például a garanciális feltételekre. Ismerjük meg a lehetőségeket!

Hol érdemes vásárolni?

A redőnyautomatákat számos helyről beszerezhetjük, beleértve a szaküzleteket, az építőanyag-kereskedéseket és az online platformokat. A szaküzletek gyakran szakértői tanácsadást és testreszabási lehetőségeket kínálnak, ami igazán hasznos, ha egyedi méretet vagy funkciót szeretnénk. Az építőanyag-kereskedések széles választékot kínálnak, amely lehetővé teszi, hogy azonnal összehasonlíthassuk a termékeket.

Online vs. helyi beszerzés – melyik a jobb választás?

Az online vásárlás kényelmes megoldás, mivel otthonról böngészhetünk és összehasonlíthatjuk az árakat, el tudjuk olvasni a vásárlói véleményeket. Az online áruházak gyakran kedvezőbb árakat és promóciókat kínálnak, valamint szélesebb termékválasztékot biztosítanak. Azonban fontos figyelmet fordítani a szállítási díjakra és határidőre, valamint arra, hogy van-e lehetőség a termék visszaküldésére, ha az nem felel meg az elvárásainknak.

A helyi beszerzés előnye, hogy személyesen is megtekinthetjük és kipróbálhatjuk a kiválasztott automatát és személyre szabott tanácsot kaphatunk. Ha a gyorsaság is szempont számunkra, akkor pedig azért jobb, mert vásárlás után azonnal hozzákezdhetünk a telepítéshez.

A döntés során mérlegeljük az online vásárlás kényelmét és a lehetséges árkedvezményeket a helyi beszerzés azonnali hozzáférhetősége és a személyes tanácsadás előnyeivel szemben.

Redőnyautomata telepítése

A redőnyautomata megvásárlása után a következő lépés a telepítés. Van lehetőség saját kezűleg (DIY) elvégezni, vagy szakember segítségét igénybe venni. Mindkét megoldásnak megvannak a maga előnyei és kihívásai.

DIY telepítés – lépésről lépésre útmutató

Előkészületek: Ellenőrizzük, hogy a csomag tartalmazza-e az összes szükséges alkatrészt és eszközt. Készítsünk elő minden szükséges szerszámot, mint például fúrót, csavarhúzót, mérőszalagot és vízmértéket.

  1. Mérés és jelölés: Mérjük meg pontosan, hol lesz az automata elhelyezve. Jelöljük meg a furatok helyét a falon vagy az ablakkereten.

  2. Furatok fúrása: A megjelölt helyeken készítsük el  a furatokat a megfelelő mélységben és szélességben.

  3. Automata rögzítése: Rögzítsük a szerkezetet a fúrt lyukakba, használjunk dübeleket, ha szükséges. Ellenőrizzük, hogy az automata stabilan és vízszintesen van-e rögzítve.

  4. Gurtni vagy zsinór beállítása: Helyezzük be a gurtnit vagy zsinórt az automatába a gyártó utasításai szerint.

  5. Funkcióteszt: Próbáljuk ki, megfelelően működik-e az automata. Ellenőrizzük, hogy könnyen fel és le lehet-e húzni a redőnyt.

A telepítési folyamat gyakori hibái és azok elkerülése

Nézzük, milyen hibák fordulhatnak elő saját kezű redőny automata telepítéskor.

Pontatlan mérés

A leggyakoribb hiba a pontatlan mérés. Mindig kétszer mérjünk, mielőtt bárhol is jelölünk vagy fúrunk.

Rossz szerszámhasználat

Használjunk mindig megfelelő méretű és típusú fúrófejet és csavarokat, hogy elkerüljük az anyagok megrongálódását.

Túlzott erő alkalmazása

Legyünk óvatosak, ne húzzuk túl szorosra a csavarokat, mert ez deformálhatja az automatát vagy a rögzítési pontot.

Mikor bízzuk szakemberre a telepítést?

A redőnyautomaták telepítése általában egyszerű, de ha nem áll rendelkezésre elegendő tapasztalat, vagy ha biztosra akarunk menni a tökéletes illeszkedés és működés érdekében, érdemes szakember segítségét kérni. Az összeszerelés során különös figyelmet kell fordítani a doboz helyes pozícionálására és rögzítésére, hogy a redőny zökkenőmentesen működjön.                            

Redőny automat telepítési költségek

Telepítési Opció

Átlagos Költség (Ft)

Előnyök

DIY Telepítés

 0 - 5.000

Költséghatékony, személyes megelégedettség

Szakember általi telepítés

10.000 - 20.000

Professzionális, gyors, kevesebb hiba 

Online Vásárlás

-

Kényelmes, széles választék, versenyképes árak

Helyi Szaküzlet

-

Személyes tanácsadás, azonnali elérhetőség

A táblázat a telepítési opciókat és azok költségeit foglalja össze, bemutatva a saját kezű megközelítéstől a szakember általi telepítésig terjedő lehetőségeket.

Hol keressük szakembert?

Szakembert több helyen is lehet találni, többek között online szakmai adatbázisokban, amelyek gyakran tartalmaznak vásárlói értékeléseket is. Helyi építőanyag-kereskedésekben vagy szaküzletekben is kaphatunk ajánlásokat, vagy online hirdetési platformokon. Ha lehetséges, részesítsük előnyben azokat a szakembereket, akiket hivatalos szakmai szövetségek vagy kamarák is ajánlanak, mivel ez gyakran garancia a minőségre és megbízhatóságra.

Mire figyeljünk?

Mielőtt kiválasztanánk és megbíznánk egy szakembert, érdemes az alábbi szempontokat figyelembe venni:

Tapasztalat és szakértelem

Keressünk olyan szakembert, akinek van tapasztalata redőnyautomaták telepítésében. Kérjünk referenciákat, és lehetőség szerint tekintsük meg korábbi munkáit.

Ajánlások 

A legjobb, ha ajánlás alapján találjuk meg a szakembert. Kérdezzünk rokonokat, barátokat vagy ismerősöket, esetleg nézzünk utána online fórumokon, közösségi médiában.

Árajánlatok

Kérjünk árajánlatokat több szakembertől vagy cégtől is pld. a Qjob.hu szakemberkereső portálon van erre lehetőség. Az ár összehasonlítása mellett figyeljünk a felajánlott szolgáltatásokra, garanciára és a munka várható időtartamára is.

Szakmai biztosítás

Győződjünk meg róla, hogy a kiválasztott szakember rendelkezik-e a szükséges biztosítással, ami fedezetet nyújt esetleges balesetek vagy hibák esetén.

Szerződés

Mindig készíttessünk írásos szerződést a munka részleteiről. A szerződésben rögzítsük a munka leírását, az árat, a fizetési feltételeket és a várható befejezési időt.

Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyibe kerül egy átlagos redőnyautomata Magyarországon?

Az átlagos redőnyautomata ára 1.500 forintnál kezdődik és akár a 3.000 forintot is elérheti, függően a típustól, anyagminőségtől és a gyártótól. A komplexebb rendszerek, mint például a zsinóros vagy okos redőnyautomaták, magasabb árkategóriába tartoznak.

Hol található szakember a telepítéshez?

A Qjob.hu egy remek platform, ahol különböző, az oldalon regisztrált szakemberek profiljai között böngészhetünk. Itt közvetlenül kapcsolatba is léphetünk a szakemberekkel, megtekinthetjük korábbi munkáikat és elolvashatjuk más ügyfelek visszajelzéseit is.

Melyik redőnyautomata típus a legjobb választás az ár-érték arányt illetően?

A gurtni automaták általában a legjobb ár-érték arányt kínálják, mivel ezek egyszerűek, megbízhatóak és viszonylag olcsók. Amennyiben nagyobb kényelmet és több funkciót szeretnénk, érdemes meggondolni a zsinóros vagy okos rendszerek beszerzését.

Hogyan befolyásolja a redőny mérete és típusa az árat?

A redőny mérete és típusa határozza meg az automata árát. Nagyobb és nehezebb redőnyök esetén erősebb és így általában drágább szerkezetet kell beszerezni.

Milyen garancia vonatkozik a redőny automatákra?

Gyártótól és a forgalmazótól függően 1-2 év garancia vonatkozik ezekre a termékekre. A garancia érvényesítéséhez meg kell őrizni a számlát és a garancialevelet. Fontos, hogy a garancia általában csak a gyártási hibákra vonatkozik, és nem érvényesíthető a helytelen használatból eredő károkra.

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt az automatizált redőnyök ára című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést