Article Image

Kerítés ötletek házilag

A kerítés nem csak határoló funkcióval bír, hanem az otthonunk külső megjelenésének is fontos eleme lehet. Szerencsére rengeteg lehetőségünk van, ha saját kezűleg szeretnénk készíteni egy kerítést otthonunk köré.
Ajánlatkérés szakemberektől
Szakember segítségére van szükség??Ajánlatkérés szakemberektől

Ebben a cikkben bemutatunk néhány ötletet, amelyek segítségével könnyedén elkészíthetünk egy szép, dekoratív kerítést.

Az egyszerű, ám hatékony kerítés

Ha csak egy egyszerű, de hatékony kerítést szeretnénk, akkor válasszuk az oszlopos kerítést. Ehhez csak egy-egy oszlopot kell bebetonozni a kívánt távolságra, majd az oszlopok közé szögesdrótot kell feszíteni. Az így elkészített kerítés nem csak olcsó, de könnyen karbantartható is. Az oszlopos kerítés készítése általában 5.000-10.000 Ft/m2 között mozog.

Gyors és személyre szabott segítséget szeretne kapni?

Vegye fel a kapcsolatot a szakemberekkel és kapjon egyedi ajánlatot!

Kerítés árajánlat kérés

A csinos, de egyszerű kerítés

Ha szeretnénk egy szép, de egyszerű kerítést, akkor készítsünk vízszintes pallókból álló kerítést. Ehhez először készítsük el a tartószerkezetet, majd a pallókat helyezzük el úgy, hogy egyforma távolságra legyenek egymástól. Végül festéssel vagy lazúrozással végezzük el a kerítés végső befejezését.

Ez a kerítés általában 10.000-15.000 Ft/m2 között készül el.

A dekoratív, szép kerítés

Ha szeretnénk egy igazán szép, dekoratív kerítést készíteni, akkor válasszuk a kötélkerítést. Ehhez először is állítsuk fel az oszlopokat, majd a kerítést készítsük el a kívánt mintával. A kötélkerítés előnye, hogy nagyon könnyű, mégis tartós és szép.

A kötélkerítés készítése általában 20.000-30.000 Ft/m2 között mozog.

Az ötletes, praktikus kerítés

kerítést is készíthetünk. Ráadásul az ilyen típusú kerítéseknek nagyon szép és természetes a megjelenése, ami különösen jól mutat az udvaron vagy a kertben. Az újrahasznosított anyagokból készült kerítéseknek ráadásul nagy előnye, hogy környezettudatosak és gazdaságosak is, hiszen nem kell új anyagokat vásárolni hozzájuk.

Az extravagáns, modern kerítés

Ha szeretnénk egy igazán modern, extravagáns kerítést készíteni, akkor válasszuk az acélbeton kerítést. Ez a kerítés rendkívül tartós és időtálló, ráadásul számos színben és mintában elérhető. Az acélbeton kerítés készítése ugyan nem egyszerű, de az eredmény mindenért kárpótol.

Az acélbeton kerítés ára általában 50.000-100.000 Ft/m2 között mozog.

A romantikus, vidéki kerítés

Ha egy vidéki, romantikus kerítésre vágyunk, akkor készítsünk favázas kerítést. Ehhez először is készítsük el a favázatot, majd a kerítés többi részét pedig fonjuk be különböző növényekkel vagy virágokkal. A favázas kerítés igazán idilli hangulatot teremt az otthonunk körül.

A favázas kerítés készítése általában 10.000-20.000 Ft/m2 között mozog.

A praktikus, egyszerűsített kerítés

Ha a praktikum a legfontosabb szempont, akkor válasszuk a fém kerítést. Ez a kerítés könnyen szerelhető, tartós és időtálló. Az egyszerű, fém kerítés ráadásul könnyen karbantartható, így nem kell aggódnunk a rendszeres felújítás miatt sem.

A fém kerítés ára általában 15.000-25.000 Ft/m2 között mozog.

Következtetés

Ahogy látható, számos lehetőségünk van, ha saját kezűleg szeretnénk készíteni egy kerítést otthonunk köré. Az elkészítéshez persze szükség lesz némi időre és kreativitásra is, de az eredmény mindenképpen megéri a fáradságot. Ha pedig mégis bizonytalanok vagyunk, hogy melyik kerítés típus lenne a legmegfelelőbb, mindenképpen kérjünk szakértő tanácsot.

Gyakori kérdések

Mennyi időt vesz igénybe egy kerítés elkészítése?

Általában a kerítés típusától és a tervezési folyamat hosszától függ, de általában néhány nap, maximum pár hét alatt elkészíthető.

Milyen anyagokból készíthető egy kerítés?

Kerítés készíthető számos anyagból, például fából, betonból, acélból, fémlemezből vagy akár műanyagból is. Az anyagválaszték függ az adott kerítés típusától és a kívánt megjelenéstől. A fa kerítések természetes megjelenést kölcsönöznek az otthonnak, míg a beton és az acél kerítések nagyon tartósak és időtállóak. A fémlemezből készült kerítések pedig modern megjelenést adnak az otthonnak. A műanyag kerítések pedig könnyűek és karbantartásmentesek, így ideálisak lehetnek a kisebb költségvetésű projektekhez.

Milyen szempontokat kell figyelembe venni a kerítés tervezésekor?

A kerítés tervezésekor fontos figyelembe venni a kívánt funkciót, az anyagot, az elérhető költségvetést, a terület adottságait, valamint az otthon stílusát és külső megjelenését is.

Vegye fel a kapcsolatot a szakemberekkel

Ha bármilyen kérdése vagy kérése van a kerítésekkel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal. Szakértő csapatunk áll rendelkezésére, hogy segítsen Önnek kiválasztani a legmegfelelőbb kerítést otthonához.

Szeretne részletesebb tájékoztatást kapni a kerítésekkel kapcsolatban? Kattintson!

Érdekel

a cikk szerzője

Hagyj megjegyzést