Article Image

Mennyibe kerül egy bejárónő, vagyis a házvezetőnő?

Egy házvezetőnő havonta akár 170.000 – 250.000 Ft közötti összegünkbe is kerülhet, de jelentősen megkönnyítheti az életünk. Nagyvárosban a bejárónő árak 3.500 Ft/óra is lehet.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Takarítási, bejárónő árak2024-ben

A bejárónő árak kalkulálása során átlagosan 2.500 – 3.500 Ft-os óradíjjal számolhatunk, vagy pedig 140 – 200 Ft-al négyzetméterenként. Egy tipikus 150 négyzetméretes otthon kitakarítása 21.000 – 30.000 Ft-ba kerül, és 4 – 6 órát vesz igénybe. A teljes munkaidős fizetések 170.000 – 250.000 Ft között mozognak, míg egy bentlakásos házvezetőnő havi 200.000 – 280.000 Ft közötti összegért vállalja a munkát, mellette saját szobával és plusz ellátással. 

Bejárónő árak, házvezetőnő, ár statisztika, Qjob.hu

Több feladatra keresel egy embert?

Egy bejárónő megbízása a megoldás! 

Bejárónőt keresek   

A házvezetőnő több, mint egy szobalány. Számos szolgáltatást nyújt, ami lehet akár az általános takarítás, mosogatás, mosás, ezen felül továbbá szinte bármi, a teljes munkaidős feladatokig, amelyek közé tartozik az alkalmi gyermekfelügyelet, a bevásárlás, a főzés és a vasalás. Heti, kétheti havi, vagy teljes munkaidős és bentlakásos szolgáltatásokat kínálnak. Határozzuk meg a számunkra szükséges szolgáltatás típust és azt is, hogy mennyibe fog ez kerülni nekünk költségvetést a napi beosztás alapján.

Tartalomjegyzék 

Egy házvezetőnő órabére Magyarországon

Átlagos költség

3.500 Ft

Maximum ár

4.500 Ft

Minimum ár

2.500 Ft

Házvezetőnő, bejárónő árak

Az ablakmosás is igen megterhelő lehet idős embernek

Mennyibe kerül egy házvezetőnő?

Házvezetőnő költségei

Bentlakásos házvezetőnő (szoba és ellátás)

200.000 – 280.000 Ft

Teljes munkaidőben (évente)

2.000.000 – 3.000.000 Ft

Napi díj

2.000 – 8.000 Ft (1 – 4 órás időre)

Heti díj

3.000 – 8.000 Ft (2 – 4 órás időre)

Óránkénti díj

1.500 – 3.500 Ft

Bentlakásos házvezetőnő ára

Egy bentlakásos házvezetőnő alkalmazása havonta 200.000 – 280.000 Ft közötti összegbe kerül, plusz az étel, a szoba és a rezsiköltségének állása is a mi tárcánkat nyomja. Mivel a házvezetőnő az otthonodban él, megbeszélheted vele az ügyeleti és a munkaidejét. Ez a megállapodás biztosítja a legnagyobb rugalmasságot azok számára, akiknek bizonytalan az időbeosztása. Gyakran többe kerül felvenni valakit, aki az otthonodban él, mivel átfogóbb lesz a feladatainak a köre, többek között:

  • Általános takarítás
  • Mosás
  • Főzés
  • Bevásárlás
  • Ügyintézés
  • Vasalás
  • Alkalmi gyermekfelügyelet

Teljes munkaidős bejárónő árak

Egy teljes munkaidős bejárónő alkalmazása havonta 170.000 – 250.000 Ft közötti összegbe kerül. Bár ez valamivel olcsóbb, mint egy bentlakásos házvezetőnő, de ez csak maga a fizetés – nem tartalmazza a szállást és az ellátást. A házvezetőnőnek merevebb időbeosztása és feladatai is vannak, amelyeket felvételkor kell megtárgyalni.

Bejárónő, vasalás, takarítás, segítség időseknek

Házvezetőnő könnyen kisegíti egy idős embert akár vasalásban is!

Napi házvezetőnő árak

A napi házvezetőnő költsége átlagosan 7.500 – 18.000 Ft-ba kerül, attól függően, hogy hány órát tölt a házunkban. A részmunkaidős házvezetőnőnek is tekinthető az a személy, aki naponta egyszer jön hozzánk néhány órára, általános takarítást, főzést, és néha a bevásárlást elvégezni. A részmunkaidős házvezetőnő azoknak ajánlott, akiknek nincsenek gyermekeik, vagy kevesebb saját otthoni teendővel rendelkeznek.

Napi pár órában segítségre van szükséged az otthonod rendbetételében?

Qjob-on könnyen találsz házvezetőnőt! Tedd közzé a feladatot, perceken belül többen jelentkeznek rá!

Részmunkaidős házvezetőnő   

A bejárónő órabére

A bejárónő órabére általában 1.500 – 3.500 Ft-ba kerül átlagosan, de ez a helytől, a tapasztalatától és a feladatoktól függően akár nővekedhet vagy éppen csökkenhet. Az óradíjak magasnak tűnhetnek elsőre, de ne feledd, hogy őket terhelik az adók, illetve az otthonodba történő elutazás költsége is. 

Mennyit kérnek a bejárónők?

A bejárónő általában 15.000 – 25.000 Ft közötti összeget számít fel alkalmanként, vagy pedig 140 – 200 Ft-ot négyzetméterenként, amikor takarítást végez. Általában amikor felbéreljük a bejárónőt, akkor érdemes kidolgoznunk a napi, heti, vagy havi fizetési időszakot. Minél gyakrabban jön ki hozzánk, annál kevesebbet fizetünk majd alkalmanként.

Viszonylag ritka, hogy minden egyes feladatra vonatkozóan tárgyalhassunk a fizetésről, itt van néhány információ, amely segíthet eligazodni a tárgyalási folyamat során. A költségek tájékoztató jellegűek, a pontos árért keresd szakembereinket!

Bejárónő árak, házvezetési szolgáltatások listája

Ha a házvezetőnő gyermekgondozási szolgáltatásokat is fog nyújtani, a kiválasztás során érdemes érdeklődni, hogy rendelkezik-e oktatási háttérrel, van-e tapasztalata a babysitterkedésben. A képesítések vagy a korábbi tapasztalatuk valamennyivel növelheti a költséget!

Házvezetőnői ártényezők

Ha a házvezetőnő óradíjat számol fel, számíts azzal, hogy ez az összeg 1.300 – 3.500 Ft között is lehet. Egyébiránt alkalmanként akár 15.000 – 25.000 Ft közötti összeget is fizethetsz. Bár egy házvezetőnői munka többféle skálán is beárazható, vannak közös tényezők, íme: 

Méret

Az otthonod mérete, beleértve a hálószobák és a fürdőszobák számát, jelentősen befolyásolják a költségeket.

A háztartásban élők száma

Minél több ember él egy házban, annál nagyobb a rendetlenség, így több a munka.

Háziállat jelenléte

A háziállatok több időt vonnak maguk után, nehezebb eltávolítani a szőrt a bútorról, az általuk okozott "balesetek" feltakarítása vagy a játékok rendebétele is időigényes lehet.

Gyakoriság

Minél gyakrabban jön a bejárónő, annál kevesebbet kell fizetned.

Különleges szolgáltatások

Minden házvezetőnőnek megvan a saját szolgáltatásainak árképzése, amelyet akár „alapcsomagként” kínálhat, az egyedi szolgáltatások kínálata nem mindig tartalmaz olyan dolgokat, mint a mosás, a főzés, a bevásárlás, vagy általános gyermekfelügyelet.

Tapasztalati szint

Az biztos, hogy valamennyivel többet kell fizetned egy tapasztalt házvezetőnőért! A tapasztalt házvezetőnők gyakran jobb hírnévvel és referenciákkal rendelkeznek, hatékonyabban és eredményesebben dolgoznak.

Az átlagos bejárónő árak, óradíjban nézve

Bejárónő Budapest

3.500 Ft

Bejárónő Nyíregyháza

2.500 Ft

Bejárónő Budaörs

3.500 Ft

Bejárónő Dunaújváros

2.500 Ft

Bejárónő Debrecen

3.000 Ft

Bejárónő Dunakeszi

3.200 Ft

Bejárónő Paks

1.800 Ft

Bejárónő Szeged

2.400 Ft

Bejárónő Győr

3.200 Ft

Bejárónő Pécs

2.600 Ft

Bejárónő Gyula

2.000 Ft

Ha házvezetői feladatok ellátására választasz egy személyt, mindig győződj meg róla, hogy rendelkezik-e érvényes társadalombiztosítással! Az a szakember, aki nem rendelkezik vele, kockázatot jelenthet számodra, hiszen a felelősség rád hárul bárminemű baleset során, ami az otthonodban történik a házvezetőnővel.

Saját magunk általi végezzük el a feladatot vagy pedig béreljünk fel egy bejárónőt?

Nem az a kérdés, hogy el tudod-e végezni azokat a feladatokat, amelyeket egy bejárónő elvégez, hanem az, hogy van-e rá időd. Az elfoglalt szakembereknek és azoknak, akiknek tele van a házuk gyerekekkel (és egyre gyakrabban igaz mindkét állítás), egyszerűen nincs idejük.

Kérdezd meg magadtól a bejárónő árak elemzése után, hogy megéri-e azt az időt, amit megspórolsz, hogy a munkádnak szentelhesd, vagy egyszerűen csak időt adsz magadnak a pihenésre és a következő napra való feltöltődésre. Beszélj még ma egy bejárónővel, hogy megtudd, megfelelő-e a számodra a szolgáltatásai alapján!

Azon variálsz, hogy megéri-e fizetni egy bejárónőt?

Hidd el, hogy igen!
Egy ajánlatkéréssel megbizonyosodhatsz, hogy a te pénztárcádnak kímélő bejárónőt találsz!

Árajánlatot kérek

Gyakran ismételt kérdések

Szükségem van egy házvezetőnőre?

Nem biztos, hogy szükséged van házvezetőnőre, de lehet, hogy hasznodra válna! Pár tipp, hogy kiknek is válhat hasznára egy házvezetőnő felbérlése:

  • Azoknak, akiknek nagyon zsúfolt a napirendjük
  • Fizikai fogyatékossággal élnek
  • Gyakran utaznak
  • Idősek

Milyen kérdéseket kell feltennem, amikor házvezetőnőt alkalmazok?

Van néhány fontos kérdés, amelyet akár telefonon, akár a házon belüli konzultáció során érdemes feltenni:

  • Milyen szolgáltatásokat kínál?
  • Ad referenciákat?
  • Végez háttérellenőrzést?
  • Biztosítja az ellátást? (Bevásárlás)
  • Minden alkalommal ugyanaz az ember jön ki?
  • Kit hívhatok, ha probléma merül fel?
  • Háziállat megléte problémát okoz-e számára?
  • Otthon kell lennem?
  • Van-e teljes körű engedélye és biztosítása?

Előfordulhat, hogy még mindig bizonytalan vagy, így ha bármilyen kérdésed felmerül, ne habozz kérdezni!

Mennyibe kerül egy ház mélytisztítása?

A házi mélytisztítás átlagosan 30.000 – 60.000 Ft-ba kerül. De komolyabb szennyeződések vagy nagy házak esetén akár 50.000 – 80.000 Ft-ot is fizethetsz.

Mi a különbség a szobalány és a házvezetőnő között?

Általában a szobalányok csak takarítanak és gyakran egy takarítószolgálattól érkeznek. A házvezetőnők gyakran önállóan vagy egy ajánlószolgálaton keresztül vehetők fel. Ők általában több feladatot is vállalnak, mint egy szobalány.

Sokan azonban a „szobalány” kifejezés helyett a „házvezetőnő” kifejezést használják. Sokan a „házvezetőnő” kifejezést nemileg semlegesebbnek tekintik. Amikor szobalányt vagy házvezetőnőt veszel fel, győződj meg róla, hogy mindketten egyetértetek abban, hogy mivel is jár pontosan a pozíció és hogy melyik kifejezés illik rá a legjobban.


A Qjob-ot hónapról-hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megnézhetjük a szakemberek ajánlásait, referencia munkáit, a készségeiről tájékozódhatunk a profilukon.

Létrehozok egy feladatot!   Szakemberként regisztrálok!

Tímea, cikk szerzője
Takarítás szakértője
Évtizedes tapasztalattal rendelkezem intézményi takarítóként, illetve magánházaknál is takarítok rendszeresen.

Hagyj megjegyzést