Article Image

Mennyibe kerülnek a zsaluziak?

Összegyűjtöttünk minden fontos információt a zsaluziák árairól és a kapcsolódó költségekről. Legyen naprakész a zsaluziák világában.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Ebben a cikkben bemutatjuk a zsaluzia árát, a  különböző típusokat és azt, hogy melyik lehet a legjobb választás az Ön igényeinek megfelelően. Ne hagyja ki ezt a hasznos útmutatót!

Gyors menü

Zsaluziák a modern otthonokban

A zsalugáter nem csak egy praktikus kiegészítője az otthonnak, hanem egy olyan eszköz, ami egyesíti a design-t és a funkcionalitást. A következőkben áttekintjük, hogy miért is válasszuk ezt a modern árnyékolási módot és milyen esztétikai lehetőségek rejlenek benne.

Miért válaszd a zsaluziát?

Ma már nemcsak az egyszerű redőnyök és függönyök közül választhatunk, ha árnyékolásról van szó. A zsaluziák vagy más néven zsalugáterek, egyre népszerűbbek Magyarországon is, különösen a modern lakásokban és irodákban. A legfőbb okok közé tartozik a sokoldalúság és a precíz fényvezérlés. Így a zsaluzia vagy redőny kérdés komoly döntést igényelhet.

Egy másik előny a könnyű karbantartás. Vannak olyan termékek, amelyek könnyen tisztíthatók és hosszú élettartamúak. Egyes típusok pedig ideálisak tetőtéri ablakokhoz és az áruk körülbelül 25.000 Ft lehet.

Ne bízd a véletlenre a zsaluzia telepítését!

Fordulj hozzánk és garantáljuk, hogy a legjobb szakembereket találod meg az otthonod szépítéséhez.

Szakember keresése

Az esztétika és funkcionalitás találkozása.

A zsalugáterek kínálatában rengeteg anyagból és színből választhatunk. Míg az alumínium termékek modern és ipari megjelenést kölcsönöznek egy térnek, addig a fa kivitelek melegséget és természetességet sugallnak. 

De nemcsak a megjelenés szempontjából kiemelkedők, hanem a funkcionalitás terén is. Könnyű a kezelésük és pontosan szabályozhatjuk a fény beáramlását. Ezen kívül hő- és hangszigetelő tulajdonságaik is vannak, ami különösen fontos a városi környezetben.

Összességében tehát a zsaluziák tökéletes választás lehetnek mindazok számára, akik egyesíteni szeretnék az esztétikumot és a praktikumot otthonuk vagy munkahelyük berendezése során.

A különböző típusok és jellemzői

A zsaluziák kiválasztásánál az egyik legfontosabb kérdés, hogy milyen típusú terméket válasszunk. Az egyes termékek különböző stílusokat, funkciókat és előnyöket kínálnak, így fontos tisztában lenni azzal, hogy melyik típus mire való.

Belső vs. kültéri zsaluziák – az alapvető különbségek

A belső zsaluziák elsősorban az otthon belső tereiben, például nappalikban, hálószobákban vagy konyhákban használhatók. Fő funkciójuk a fény szabályozása, illetve esztétikai, dekorációs céllal használják. 

Kültéri zsaluziák azonban a külső környezeti tényezőknek vannak kitéve, mint a napfény, az eső vagy a hó.  Anyaguknak és kialakításuknak köszönhetően ellenállóbbak, főként az éghajlati hatások elleni védelem céljából alkalmazzák őket. Ezenfelül hatékonyak a hőszigetelésben is. Mindezeken kívül biztosítják az otthon vagy iroda biztonságát és védelmet nyújtanak a betekintés ellen. 

Miből készülnek a zsaluziák? Az alumínium lamellák előnyei

A zsalugáterek különböző anyagokból készülhetnek, azonban az alumínium lamellás kialakításaik különösen népszerűek a kültéri használatra. Az alumínium előnyei közé tartozik a könnyű súly, a tartósság és a hosszú élettartam. Emellett nem rozsdásodik, így nem igényel különösebb karbantartást és ellenáll az UV sugárzásnak is.

Az alumínium lamellák vékonyak, mégis erősek, ami lehetővé teszi, hogy a zsaluziák kompakt módon összehajthatók legyenek, amikor nem használják őket.

Az esztétikai és funkcionális előnyei

A zsaluziák kiválasztásának egyik oka gyakran az esztétikai vonzereje. A modern dizájn és a különféle színválasztékok lehetővé teszik, hogy minden belső térhez illeszkedjenek.

Funkcionális szempontból a termékek kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. Nyáron védik az otthont a túlzott napsugárzástól, míg télen megakadályozzák a meleg levegő távozását. Emellett az időjárás viszontagságai ellen is védelmet nyújtanak, különösen a kültéri változatok, amelyek ellenállnak a szeles időjárásnak, az esőnek és a hónak.

Zsaluzia árak összehasonlítása

A termékek ára számos tényezőtől függ, beleértve a típust, az anyagot, a méretet és a gyártót. Az alábbiakban bemutatjuk a különböző zsaluziatípusok átlagos ártartományait, valamint azokat a tényezőket, amelyek befolyásolják az árakat.

Belső zsaluziák ára

A bentmaradó zsaluzia ára változhat a választott anyagtól és stílustól függően. A műanyag belső zsalugáterek ára például általában kedvezőbb, míg a fa vagy az alumínium drágább.

  • Műanyag beltéri zsaluzia: 10.000 - 30.000 Ft/m².
  • Fából készült belső zsaluziák: 30.000 - 50.000 Ft/m².
  • Alumínium belső zsaluziák: 25.000 - 45.000 Ft/m².

Ezen árak tájékoztató jellegűek és változhatnak az egyes beszállítóktól és az aktuális piaci körülményektől függően.

Beltéri zsaluzia egy irodaszerű helyiségben.

Egy beltéri zsaluzia tökéletes választás egy irodaszerű helyiségbe.

Külső zsaluziák átlagos ártartományai

A kívül használatos termékek gyakran drágábbak, mivel ellenállóbb anyagokból készülnek, hogy ellenálljanak az időjárásnak.

  • Műanyag kültéri zsaluziák: 20.000 - 40.000 Ft/m².
  • Alumínium kültéri zsaluziák: 40.000 - 70.000 Ft/m².
  • Acél kültéri zsaluziák: 50.000 - 80.000 Ft/m².

A különböző típusú zsaluzia árlistása

Zsaluzia típusa

Méret
(szélesség X magasság)

Átlagos ár
(Ft)

Belső fém zsaluzia

120 cm x 220 cm

25.000

Belső fa zsaluzia

120 cm x 220 cm

30.000

Külső alumínium zsaluzia

120 cm x 220 cm

40.000

Külső fa zsaluzia

120 cm x 220 cm

45.000

Motoros belső zsaluzia

120 cm x 220 cm

50.000

Motoros külső zsaluzia

120 cm x 220 cm

60.000

A táblázatban bemutatott árak csak tájékoztató jellegűek, és változhatnak a gyártótól, az anyagtól és a további extra funkcióktól függően.

Mi befolyásolja a zsaluziák árát?

  • Anyag: Mint említettük, az anyag a legnagyobb befolyással bír a zsaluziák árára. Az alumínium és a fa gyakran drágább, míg a műanyag általában költséghatékonyabb.
  • Méret: A nagyobb zsaluziák több anyagot és munkát igényelnek, így magasabb áron értékesíthetők.
  • Gyártó: Az ismertebb, minőségi gyártók árai magasabbak lehetnek, míg a kevésbé ismert vagy kevésbé minőségi termékeket gyártó cégek árai alacsonyabbak.
  • Extra funkciók: A motorizált vagy távirányítós zsaluziák, illetve az olyan kiegészítő funkciók, mint a UV-védelem vagy a zajcsillapítás, növelhetik az árat.

A zsaluziák árának összehasonlításakor érdemes több szempontot is figyelembe venni, nem csak az árat. A minőség, az élettartam, a garancia és az ügyfélszolgálat mindegyike fontos tényező a vásárlási döntés során.

Nem vagy biztos a választásodban?

Kérj segítséget profi szakembereinktől, hogy a legmegfelelőbb zsaluziát válaszd otthonodba.

Segítséget kérek

A zsaluziák beépítési lehetőségei

A termékek nem csak funkcionálisak, hanem esztétikai szempontból is hozzájárulnak az otthonod vagy irodád megjelenéséhez. A különböző zsaluzia beépítése és annak lehetőségek kínálata lehetővé teszi, hogy minden épülettípushoz és igényhez megtaláld a legmegfelelőbb külső zsaluziát.

Vakolható tokos zsalugáter: Esztétika a maximumon

A vakolható tokos darabok nagy népszerűségnek örvendenek, mivel tökéletesen beépíthetőek az épület szerkezetébe, pontosabban homlokzatába. Ezen zsalugáterek előnye, hogy teljesen rejtve vannak, amikor nincsenek használatban, így nem zavarják az épület homogén megjelenését. Fontos tudni, hogy ezeket javaslott az építéskor vagy szigeteléskor telepíteni, de a zsaluzia utólag is beépíthetőek, csak számítanunk kell kisebb bontási és zsaluzia javítási munkálatokkal, viszont esztétikailag csúcson van, és nagyon jól védi az ablakot.

  • Egyesített megjelenés: A vakolható tokos zsaluziák szinte észrevehetetlenül illeszkednek az épület külsejéhez.
  • Védelem: Mivel be vannak építve az épület szerkezetébe, kiváló védelmet nyújtanak az időjárás viszontagságai ellen.
  • Energiahatékonyság: A helyes beépítés javíthatja az épület hőszigetelését, ezáltal csökkentve a fűtési és hűtési költségeket.

Külső tokos zsaluzia: Egyszerűen, bármikor telepíthető

A külső tokos zsalugáterek könnyűszerrel telepíthetők, mivel a tokok a homlokzat kívül helyezkednek el. Kiváló ár/teljesítmény mutatóval rendelkeznek, hosszú élettartamúak és rendkívül hatásosak a kültéri árnyékolásban. Ilyen esetben azonban számolni kell a zsaluzia tok méretekkel is. Szerencsére azonban számos vakolható zsaluzia tok létezik már a piacon.

  • Egyszerűség: Könnyebb beépíteni, különösen a meglévő épületeknél, ahol nem lehetséges vagy nem kívánatos nagyobb változtatásokat végezni.
  • Széles választék: A külső tokos zsaluziák számos designban és színben érhetők el, lehetővé téve az egyéni preferenciák kielégítését.
  • Gyors telepítés: Ezen zsaluziák gyakran gyorsabban és egyszerűbben telepíthetők, mint a beépített változatok.

Homlokzati zsaluzia: A tökéletes megoldás különleges esetekre

A homlokzati típusok közvetlenül az épület homlokzatára kerülnek telepítésre, nélkülözve a hagyományos tokot. Legnagyobb előnyök a teljes árnyékolási lehetőség.

  • Egyedi megjelenés: A homlokzati zsaluziák a modern építészet kedvelt elemei, mivel egyedi és stílusos megjelenést kölcsönöznek az épületnek.
  • Fokozott árnyékolás: Azokban az esetekben, ahol a nap erős behatásai jelentenek problémát, a homlokzati zsaluziák kiváló védelmet nyújtanak.
  • Egyszerű karbantartás: Mivel nincsenek elrejtve, ezeket a zsaluziákat könnyű tisztítani és karbantartani.

Az összes említett beépítési lehetőség kínál előnyöket és sajátos jellemzőket, így fontos, hogy alaposan mérlegeld az igényeidet és körülményeidet a döntés meghozatala előtt.

Homlokzati zsaluzia

Homlokzati alumínium zsaluzia kíváló modern választás!

Modern extrák és vezérlési lehetőségek

A technológia fejlődésével a zsaluziák is egyre komplexebb vezérlési lehetőségekkel bővülnek, amelyek nem csak kényelmet, hanem energiatakarékosságot és biztonságot is hoznak az otthonokba. Az alábbiakban bemutatjuk a legújabb kiegészítőket és azok előnyeit, valamint azokat a költségeket, amelyekkel számolni kell, ha ezeket választjuk.

Motoros működés a kényelemért

A motoros vagy elektormos zsaluzia lehetővé teszi, hogy egy gombnyomással vagy akár előre beállított időpontokban automatikusan nyíljanak vagy záródjanak a redőnyök.

  • Kényelem: Nem szükséges kézzel állítani a zsaluziákat, különösen nagy méretű vagy nehezen hozzáférhető ablakok esetén.
  • Energiahatékonyság: Előre programozható, hogy a napszak vagy a hőmérséklet változásaihoz igazodva nyíljon vagy záródjon, ezzel is segítve az otthon energiatakarékosabb működését.
  • Költségek: A motoros működésű zsaluziák ára magasabb a hagyományos változatokhoz képest. Az árkülönbség függ a motor típusától, a vezérlés komplexitásától és a telepítési költségektől.

Intelligens otthon vezérlés és távirányítás.

A zsaluziák beintegrálása az intelligens otthon rendszerekbe lehetővé teszi, hogy távolról, okostelefonon vagy táblagépen keresztül is vezérelhetőek legyenek.

  • Távoli vezérlés: Akár a világ másik feléről is irányíthatjuk a zsaluziákat, ezzel is növelve az otthon biztonságát.
  • Kompatibilitás: Sok intelligens zsaluzia már kompatibilis olyan platformokkal, mint az Amazon Alexa, Google Assistant vagy az Apple HomeKit, így hangvezérléssel is irányíthatóak.
  • Automatizálás: Beállítható, hogy más intelligens eszközökkel (pl. termosztát, érzékelők) együttműködve működjenek, így például egy megnövekedett szobahőmérsékletnél automatikusan lezáródhatnak.
  • Költségek: Az intelligens vezérlésű zsaluziák természetesen drágábbak a hagyományos változatoknál. Ezen felül az intelligens otthon rendszerekkel való integráció további költségekkel járhat.

Összefoglalva, a modern extrák és vezérlési lehetőségek jelentősen növelik a kényelmet és az energiahatékonyságot, azonban érdemes mérlegelni a hozzájuk kapcsolódó költségeket is. Vásárláskor vagy felújításkor érdemes tájékozódni a különböző lehetőségekről és azok előnyeiről, hogy a legmegfelelőbb döntést hozhassuk meg.

Tudj meg többet a zsaluziák világáról és a telepítésről.

Kattints és lépj kapcsolatba tapasztalt szakembereinkkel!

Kapcsolatfelvétel

Zsaluzia telepítés és kivitelezés

A zsalugáterek telepítése átlagosan 20.000 Ft-tól 50.000 Ft-ig terjedhet, természetesen függően a termék típusától vagy a zsaluzia méretektől és az otthonod specifikus körülményeitől. A szakértői segítség igénybevétele sok esetben javasolt, különösen, ha nem vagy biztos a saját képességeidben vagy ha különleges, egyedi megoldásokat szeretnél.

Miért érdemes szakemberhez fordulni?

  • Pontosság: A szakemberek rendszeresen végzik a telepítést, így rutinból és precízen tudnak dolgozni. Egy rosszul felszerelt zsaluzia nem csak rosszul néz ki, de nem is működhet optimálisan.
  • Időmegtakarítás: Ami Neked órákba telhet, az egy tapasztalt szakembernek jóval gyorsabban megy, ráadásul elsőre jól.
  • A megfelelő eszközök: Egy szakember rendelkezik az összes szükséges eszközzel és anyaggal, amire a telepítés során szükség lehet.
  • Garancia: Sok szakember garanciát is vállal a munkájára, ami biztonságot nyújt a vásárló számára.

Milyen előnyökkel jár a professzionális telepítés?

  • Hosszabb élettartam: A helyesen telepített zsaluziák hosszabb ideig tartanak, és kevésbé valószínű, hogy javításra vagy cserére van szükségük.
  • Optimális működés: A szakértői telepítés biztosítja, hogy a zsaluzia megfelelően működik, legyen szó hőszigetelésről, fényellenőrzésről vagy adatvédelemről.
  • Kisebb kockázat: Egy rosszul telepített zsaluzia sérülhet vagy kárt okozhat az otthonodban. A szakértői segítség ezt a kockázatot minimalizálja.

A zsaluziák telepítési költségei szakember által

Telepítés típusa

Munka időtartama

Átlagos költség (Ft)

Belső zsaluzia telepítése

2 óra

10.000

Külső zsaluzia telepítése

3 óra

15.000

Motoros zsaluzia telepítése

4 óra

20.000

Vakolható tokos zsaluzia

4 óra

22.000

Homlokzati zsaluzia

5 óra

25.000

A Qjob.hu platformon a telepítés költségei az adott szakember tapasztalatától és a munka bonyolultságától függően változhatnak. Mindig érdemes több ajánlatot kérni a legjobb ár-érték arány érdekében.

Hol találsz szakembert?

Ha szakembert keresel a zsaluzia telepítéséhez, érdemes a Qjob platformot felkeresni. Ez a weboldal összeköti a szakembereket azokkal, akik munkára van szükségük. Egyszerűen adja meg a projekt részleteit és több ajánlatot is kaphat különböző szakemberektől. Az értékelések és a visszajelzések áttekintése segít a döntésben, így biztos lehet abban, hogy a legmegfelelőbb szakembert választja a munkához.

Karbantartási tippek

A zsaluzia takarítása és karbantartása nélkülözhetetlen ahhoz, hogy hosszú ideig megőrizze szépségét és funkcionalitását. Legalább havonta egyszer ajánlott portalanítani egy puha tollseprűvel vagy nedves ronggyal. Évente egyszer pedig érdemes alaposabban, nedves ronggyal és enyhe tisztítószerrel áttörölni a lamellákat. Amennyiben mechanikus vagy motoros rendszerrel rendelkezik, azok mozgó alkatrészeit ajánlott évente egyszer megvizsgálni és szükség esetén olajozni. Ezen egyszerű lépésekkel a zsaluziák élettartama jelentősen meghosszabbítható.

Tippek a vásárláshoz

A megfelelő zsaluzia kiválasztása növelheti otthonának komfortját és energiatakarékosságát, valamint védelmet nyújthat az időjárással és a külső zajjal szemben. Az alábbiakban néhány tippet és tanácsot talál a sikeres zsaluzia vásárláshoz.

Hogyan válasszunk minőségi terméket?

Ha minőségi zsaluziát keres, érdemes az anyagra, a működésére, a garanciára és mások véleményére is odafigyelni. Például az alumíniumból készült zsaluziák tartósak és könnyűek, míg a fa természetes hatást kelt. Ajánlott a termékek működését is kipróbálni vásárlás előtt, és olyan terméket választani, amely hosszabb garanciával rendelkezik.

Mire figyeljünk az ár-érték arányban?

Az ár-érték arányban a hosszú távú befektetésre és a funkcionális előnyökre kell koncentrálni. Az olcsóbb termékek vonzónak tűnhetnek, de ha nem tartósak, a hosszú távú költségek nőhetnek. Érdemes az extra funkciókra, mint UV-védelem vagy hőszigetelés, is odafigyelni.

Hogyan lehet spórolni a vásárláskor?

Spórolni is lehet a vásárlás során. Érdemes figyelni a szezonális kedvezményeket, mennyiségi kedvezményeket keresni vagy akár saját kezűleg felszerelni a zsaluziát. Ne feledje, hogy a legjobb döntés érdekében mindig tájékozódjon és hasonlítsa össze a különböző ajánlatokat.

Egy jól telepített zsaluzia hosszútávon is megtérül.

Ne kockáztass, válaszd a profikat!

 Telepítésre van szükségem

Összegzés

A zsaluziák megfelelő választása és telepítése nem csupán esztétikai kérdés, hanem hosszú távú befektetés is egyben. Ezek a szerkezetek jelentősen hozzájárulnak otthonunk komfortjához, és az energetikai hatékonysághoz. Az alábbiakban röviden összefoglaljuk a zsaluzia vásárlás és telepítés folyamatának legfontosabb lépéseit, valamint felhívjuk a figyelmet arra, hogy miért érdemes szakemberhez fordulni a telepítés kapcsán.

A zsaluzia vásárlásának és telepítésének legfontosabb lépései:

  1. Igényfelmérés: Mielőtt belekezdenénk a vásárlásba, tisztázzuk otthonunk igényeit. Gondoljunk bele, hogy milyen funkciókat szeretnénk a zsaluziától elvárni (pl. hőszigetelés, fényzárás, esztétika).
  2. Anyag és típus választása: Mérlegeljük az alumínium, fa, vagy műanyag lamellák előnyeit, hátrányait és árát. Emellett döntsük el, hogy belső vagy kültéri zsaluziát szeretnénk-e.
  3. Méret: Fontos, hogy pontosan mérjük le az ablakokat vagy ajtókat, ahova a zsaluziát szeretnénk telepíteni.
  4. Kiegészítők és extrák: Mérlegeljük a motoros vezérlés, intelligens otthon integráció vagy más extra funkciók szükségességét.
  5. Szakember keresése: Bízzunk a telepítést egy megbízható szakemberre, aki garantálja a precíz és hosszú távon is megbízható működést.

Kérjen segítséget szakembertől a telepítéshez

A zsaluzia telepítése nem egyszerű művelet, és hosszú távú befektetésnek számít az otthonunkba. A pontos és precíz telepítés érdekében érdemes szakembert megbízni a munkával. A Qjob platformon számos tapasztalt szakembert találhat, akik már sok zsaluzia telepítésénél bizonyítottak. Ne kockáztasson, forduljon hozzájuk bizalommal!

Barbara, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a zsaluzia ár című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést