Article Image

Mennyibe kerül a hőszigetelt bejárati ajtó?

Fedezze fel a hőszigetelt kültéri bejárati ajtók árait, típusait és tájékozódjon a megfelelő szerelésről.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Mindannyian szeretnénk, hogy otthonunk a lehető legkényelmesebb és energiatakarékos legyen. De mennyibe kerül valójában egy hőszigetelt kültéri bejárati ajtó? Ismerkedjünk meg a legújabb trendekkel és árakkal, hogy a legjobb döntést hozhassuk meg.

Gyorsmenü:

Ha alaposabban megvizsgáljuk, rájövünk, hogy az ajtók hőszigetelése nem csak az otthonunk kényelme, hanem a pénztárcánk és a bolygónk számára is kulcsfontosságú.

Miért fontos az ajtók hőszigetelése?

Az ajtók, különösen a bejárati ajtók, a házak egyik legfontosabb részét képezik, és nemcsak esztétikai okokból. Megfelelő hőszigetelés nélkül az otthonok sok hőt veszítenek el, ami növeli az energiafelhasználást és a fűtési költségeket.

Az energiamegtakarítás jelentősége

Gondolj csak bele, egy jól szigetelt ajtóval akár 10-25% energiamegtakarítás is elérhető egy év alatt. Például, ha a havi fűtésszámlád átlagosan 30.000 Ft, akkor az éves megtakarítás akár 90.000 Ft is lehet! Ez nem csupán a pénztárcád számára előnyös, hanem hosszú távon az energiaszolgáltatókra nehezedő terhet is csökkenti.

Otthonunk komfortjának növelése

Emlékszel arra az érzésre, amikor egy hideg téli napon hazamész az otthonodba, és a melegség átölel? Ezt a komfortérzetet egy jól szigetelt ajtó teszi lehetővé. Nem kell többé aggodalmaskodni a huzat miatt vagy azon, hogy a nappaliban hidegebb legyen, mint a hálószobában. Egy jól szigetelt prémium minőségű ajtó ára 200.000-300.000 Ft, azonban az otthonod kényeleme felbecsülhetetlen.

Környezeti hatások és fenntarthatóság

Azt gondolhatnánk, hogy az ajtók hőszigetelésének hatása csak otthonunkra korlátozódik, de a valóságban sokkal tágabb értelemben kell vizsgálnunk ezt a kérdést. Minden megtakarított kilowattóra kevesebb szén-dioxid-kibocsátást jelent, ami hozzájárul a klímaváltozás mérsékléséhez. A fenntarthatóság nem csak divatos szó, ma már elengedhetetlen része életünknek. Amikor beruházunk egy kiváló minőségű hőszigetelt ajtóra, nemcsak a saját kényelmünket és pénztárcánkat védelmezzük, hanem a jövő generációi számára is jobb világot teremtünk.

Az ajtók hőszigetelése nemcsak a komfortérzetünk növelésében játszik szerepet, hanem hozzájárul a környezetvédelemhez és pénztárcánk kíméléséhez is. Gondoskodj a sajátod és a Föld jövőjéről egyaránt egy kiváló hőszigetelésű ajtó beszerzésével!

Ne hagyd, hogy a kérdéseid megválaszolatlanok maradjanak!

Keresd fel szakértőnket a legjobb tanácsokért!

 Beszélj szakértőnkkel!

Hőszigetelt kültéri bejárati ajtók ára

Amikor hőszigetelt ajtóról beszélünk, nemcsak az anyagokról és a kivitelezésről van szó, hanem azokról a technológiákról is, amelyek egyre hatékonyabbá teszik az ajtók hőszigetelését. Nézzük meg, milyen típusai vannak a legújabb hőszigetelt ajtóknak, és mire érdemes figyelni a vásárláskor.

Az hőszigetelt ajtók típusai

Dupla üvegezésű ajtók

A dupla üvegezésű ajtók már régóta a piacon vannak, és sok háztartásban megtalálhatók. Ezek az ajtók két réteg üvegből állnak, melyek között egy légrés található. Ez a légrés további szigetelést biztosít, így az ajtó hatékonyan tartja bent a meleget és kint a hideget.

Példaként, egy középkategóriás dupla üvegezésű ajtó ára 150.000 és 250.000 Ft között mozog, attól függően, hogy milyen kerettel és milyen kiegészítőkkel van ellátva.

Három üvegréteggel ellátott ajtók

Ezek az ajtók, ahogyan a nevük is mutatja, három üvegrétegből állnak. Ez még hatékonyabb szigetelést biztosít, mint a dupla üvegezésű változatok. Ezek az ajtók különösen jól teljesítenek extrém időjárási körülmények között.

Áruk magasabb, gyakran 300.000 és 450.000 Ft között kaphatók, de a befektetés megtérül az energiamegtakarítás és az otthoni kényelem következtében.

Speciális tömítések és szigetelési technológiák

Az ajtóipar nem áll meg, folyamatosan új technológiák jelennek meg, amelyek még jobb szigetelést biztosítanak. Különféle speciális tömítések, mint például a szilikon alapú tömítések vagy a habosított polimer tömítések, további védelmet nyújtanak a hőveszteség ellen.

Ezen innovatív technológiák ára változó, de gyakran 200.000 és 350.000 Ft között találhatók, attól függően, hogy milyen további funkciókkal vannak ellátva.

Bár az ajtók típusai és áraik változók, egy dolog biztos: a hőszigetelés növelése érdekében tett beruházás hosszú távon megtérül. Legyen szó energiamegtakarításról, kényelemről vagy a környezetünk megóvásáról, a megfelelő ajtó kiválasztása mindenképpen előnyös.

Árak az üvegezési típusok szerint

Üvegezés

Anyag

Méret

Ár

Dupla üvegezés

Fa

80 x 200 cm

170.000 Ft

Dupla üvegezés

PVC

90 x 210 cm

130.000 Ft

3 rétegű üvegezés

Fa

80 x 200 cm

200.000 Ft

3 rétegű üvegezés

PVC

90 x 210 cm

150.000 Ft

Speciális tömítés

Alumínium

80 x 200 cm

220.000 Ft

Speciális tömítés

Acél

90 x 210 cm

100.000 Ft

A második táblázat az üvegezési típusok szerinti becsült árakat mutatja. A három rétegű üvegezéssel készült ajtók drágábbak, de jobb hőszigetelést biztosítanak. Az árak az anyagtól és mérettől is függenek. Kérjük, hogy az aktuális árakért nézze meg a kereskedők weboldalait, vagy vegye fel a kapcsolatot a gyártókkal.

Szeretnél tökéletes hőszigetelt ajtót otthonodba?

Segítünk a választásban!

  Kérj tanácsot!

Az ajtó anyaga és az ár

Az ajtók hőszigetelési képessége nem csak az üvegezéstől és a tömítésektől függ. Az ajtó anyaga is jelentősen befolyásolja az árat és az ajtó teljesítményét. Lássuk, hogyan befolyásolják az anyagok az árat és milyen előnyökkel rendelkeznek.

Fa ajtók

A fa ajtók klasszikusnak számítanak és természetes megjelenésükkel különféle lakásokhoz passzolnak. A fa kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy jól tartja a hőt télen és hűvös marad nyáron. Azonban a fa ajtók rendszeres karbantartást igényelnek a hosszú élettartam megőrzése érdekében.

Egy közepes minőségű fa ajtó ára 250.000 és 400.000 Ft között van, függően a fafajtától és a kivitelezés a minőségétől.

PVC ajtók

A PVC ajtók a modern technológia eredményei. Ellenállnak az időjárás viszontagságainak, könnyen karbantarthatók és kiváló hőszigetelő képességük van. Ezenfelül a PVC ajtók általában költséghatékonyabbak, mint a fa vagy az alumínium ajtók.

A PVC ajtók átlagos ára 150.000 és 300.000 Ft közötti összeg, ami az ajtó méretétől, kivitelezésétől és az extra funkcióitól függ.

Alumínium ajtók

Az alumínium ajtók rendkívül tartósak és modern megjelenést kölcsönöznek otthonunknak. Bár az alumínium önmagában nem a legjobb hőszigetelő, azonban a modern alumínium ajtókban speciális szigetelési technológiákat alkalmaznak, így a hatékonyságuk versenyképes a többi anyaggal.

Ezen ajtók ára valamivel magasabb, 300.000 és 500.000 Ft között beszerezhetőek, ami az anyag tartósságát és a modern kivitelezést tükrözi.

Minden anyagnak megvannak az előnyei és hátrányai. A választásnál figyelembe kell venni a költségkeretet, az esztétikai preferenciákat és az otthon hőszigetelési igényeit. Az ajtó anyaga csak egy tényező a sok közül, de fontos szerepet játszik a döntési folyamatban.

Árak az ajtó anyaga szerint

Anyag

Méret

Ár

Fa

80 x 200 cm

150.000 Ft

Fa

90 x 210 cm

170.000 Ft

PVC

80 x 200 cm

100.000 Ft

PVC

90 x 210 cm

120.000 Ft

Alumínium

80 x 200 cm

200.000 Ft

Alumínium

90 x 210 cm

220.000 Ft

Acél

80 x 200 cm

  80.000 Ft

Acél

90 x 210 cm

  90.000 Ft

Az első táblázat az anyagok szerinti átlagos árakat mutatja be. Ahogyan látható, az alumínium ajtók a legdrágábbak, míg az acélból készültek a legolcsóbbak. Az árak nagyban függenek az ajtó méretétől is.

További tényezők, amelyek befolyásolják az árat

Az ajtók ára nemcsak az anyagtól és a technológiától függ, az alábbiakban bemutatjuk, milyen további tényezők befolyásolják az árat.

A gyártó és a márka hírneve

A neves márkák általában magasabb minőségű anyagokat és jobb kivitelezést kínálnak. Ennek megfelelően az áruk is magasabb. Néhány gyártó kifejezetten magas minőségű termékekre és prémium szolgáltatásokra specializálódott, és az áraik tükrözik ezt a megközelítést.

Az ajtó mérete és az egyedi igények

Az ajtó mérete befolyásolja a költségeket, mivel nagyobb ajtókhoz több anyagra és több munkaerőre van szükség. Ezen kívül, ha egyedi tervezési igényekkel vagy extrákkal rendelkezik az ajtó, az árak emelkedhetnek.

Szerelési és szállítási költségek

Az ajtók telepítése és szállítása is költségekkel jár. Néhány gyártó díjmentes szállítást és beépítést kínál, míg mások külön díjat számítanak fel. Fontos, hogy figyelembe vegyük ezeket a költségeket az ajtó árának összehasonlításakor.

Amikor hőszigetelt ajtót vásárol, fontos, hogy figyelembe vegye az összes olyan jellemzőt, amelyek befolyásolják az árat. Az anyag, a technológia, a gyártó, az egyedi igények, a beépítési költségek mind hozzájárulnak az ajtó árához. A döntés során érdemes átgondolni a költségvetését és a pontos igényeket, és aszerint választani.

Tippek és tanácsok a legjobb ajtó kiválasztásához

A tökéletes kültéri bejárati ajtó kiválasztása sokszor komplex feladat, hiszen több szempontot is figyelembe kell venni. Nemcsak az árat, hanem az ajtó tulajdonságait, a márka hírnevét és a saját igényeinket is szem előtt kell tartanunk.

Hogyan válasszunk hőszigetelt ajtót?

Elsősorban az otthonunk hőszigetelési igényeit és az éghajlati viszonyokat kell figyelembe venni. Azt is fontos tudni, hogy milyen hőmérséklet-ingadozások vannak az adott térségben. Valamint azon is érdemes gondolkodni, hogy mennyit ér meg nekünk az energiamegtakarításra fordított kiadás hosszú távon.

Mire érdemes odafigyelni vásárláskor?

A beszerzés előtt a számunkra szükséges minőség és az ajtó anyaga a meghatározó szempont. Ugyanakkor a szerelési és szállítási költségeket is érdemes figyelembe venni. A garancia időtartama és a gyártó hírneve is fontos tényezők. Természetesen nem szabad megfeledkezni az esztétikai szempontokról sem – az ajtó harmonizáljon otthonod stílusával!

Az ajtó karbantartása és a hosszú élettartama

A hőszigetelt ajtók hosszú élettartamának biztosítása érdekében rendszeres karbantartás szükséges. A fára vonatkozóan ez magában foglalja a festést, lakkozást és a tömítések ellenőrzését. PVC és alumínium ajtó esetében érdemes rendszeresen tisztítani és ellenőrizni a mozgó alkatrészeket. Mindig kövessük a gyártó utasításait a karbantartáshoz.

Az ajtóválasztás nemcsak esztétikai szempontok szerint történik. Főként hosszú távú befektetés a komfort, energiamegtakarítás és otthonunk biztonsága érdekében. Alaposan mérlegelni kell az összes lehetőséget, hogy a kiszemelt ajtó illeszkedjen otthonunk igényeihez és a pénztárcánkhoz.

Még mindig bizonytalan vagy az ajtóválasztásban?

Hívd szakértőnket a legjobb ajánlatokért!

  Kérj ajánlatot!

Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyibe kerül egy átlagos hőszigetelt kültéri bejárati ajtó?

Általában a hőszigetelt kültéri bejárati ajtók ára széles skálán mozog, függően az anyagtól, mérettől és a gyártótól. A legolcsóbb ajtók ára tízezrekben, míg a prémium kategóriásak ára akár százezrekben vagy milliókban is mérhető.

Mely gyártók a leginkább ajánlottak?

Több neves gyártó is kínál kiváló minőségű hőszigetelt ajtókat Magyarországon. Fontos, hogy az Ön igényeihez és költségvetéséhez leginkább illeszkedőt válassza. Manapság erősen javasolt a vélemények és értékelések böngészése az ajtókhoz kapcsolódóan, és ne feledjünk szakértői tanácsokat is kérni.

Hol találom meg a legfrissebb árakat?

Érdemes online áruházakat, gyártói weboldalakat, vagy akár a Qjob.hu oldalát is felkeresni, ahol számos szakember ajánlata közül választhat, és összehasonlíthatja az ajtók árait és tulajdonságait a beépítési költségekkel párhuzamosan. 

Mennyi az élettartama egy hőszigetelt kültéri bejárati ajtónak?

Egy jól karbantartott, minőségi ajtó élettartama akár 20-30 év is lehet, de ez függ az anyagtól, a használat intenzitásától és az időjárási viszonyoktól. Rendszeres karbantartással és gondos működtetéssel jelentősen meghosszabbítható egy ajtó élettartama.

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a hőszigetelt bejárati ajtó árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést